Dos jugadors amb 6½ i onze amb 6. La ronda de demà resultarà decisiva per decidir el campió!

La ronda ha començat una vegada més amb molta igualtat en els primers taulers i pocs jugadors estan assumint riscos per així mantenir la seva posició privilegiada al capdavant de la classificació.

La partida del primer tauler entre Andrey Sumets (UKR) i Platon Galperin (SWE) ha acabat amb taules poc després de les dues hores de joc. Les negres han sacrificat un peó a l’obertura i a canvi han obtingut un ràpid de desenvolupament de peces que el compensava amb escreix. Les blanques no tenien manera de conservar l’avantatge material i les taules s’han signat després de la repetició de jugades en una posició on Sumets no podia fer res més per continuar jugant.

Amb aquest resultat Andrey Sumets es col·locava amb 6½ a falta de la darrera ronda i caldria esperar el resultat dels taulers següents per veure li hauria de compartir el seu lideratge.

David Sinfreu (AND)

Ask Amundsen (NOR)

Ask Amundsen (NOR)

Vijay Saraogi Vivaan (IND)

Vijay Saraogi Vivaan (IND)

La igualtat, però, ha estat màxima ja que les següents partides en acabar ho feien amb el mateix resultat, taules, i per tant tots mantenien les seves posicions i el grup de jugadors empatats a manca de la darrera ronda és més ampli.

En el tercer tauler la partida entre Tom Decuigniere (FRA) i Jaime Cuartas (COL) ha estat similar a la comentada en el paràgraf anterior. És a dir, les blanques han aconseguit un peó d’avantatge en el mig-joc però l’activitat de les peces negres era suficient per mantenir l’equilibri i un cop s’han realitzat els corresponents canvis de peces cap dels dos jugadors podia lluitar pel punt, acordant-se les taules.

Pel que fa al quart, partida sòlida per part del gran mestre espanyol Josep Manuel López que no ha pogut pressionar gaire a les negres defensades pel mestre internacional ucraïnès Yevgeniy Roshka que ha mantingut en tot moment la posició neutralitzant les amenaces rivals fins signar també les taules.

La partida més animada ha estat la que s’ha disputat en el segon tauler, però tot i així s’ha acabat arribat a un final d’alfils de diferent color igualat i malgrat els intents d’ambdós jugadors abans de les quatre hores de joc s’han signat les taules que es preveien unes quantes jugades abans.

Amb aquests resultats els principals beneficiats han estat els jugadors ucraïnesos Andrey Sumets i Olexiy Bilych que mantenen el lideratge compartir i el torneig s’ha escurçat una ronda. En canvi el grup perseguidor de jugadors amb 6 punts s’ha ampliat considerablement ja que de sis, ara són onze els que es troben amb aquesta puntuació.

Entre ells destaca el número u del torneig, el gran mestre Johan-Sebastian Christiansen al vèncer el mestre FIDE Pablo Urriza. Amb les peces blanques el jugador noruec ha escollit una variant irregular per combatre la Defensa Siciliana plantejada pel rival, potser amb la intenció de treure’l de les posicions més conegudes. La decisió s’ha mostrat correcte ja que ha arribat al mig-joc amb avantatge que ha sabut incrementar gràcies a les imprecisions del seu rival, guanyant la partida amb certa facilitat.

Amb 6 punts per tant hi ha Johan-Sebastian Christiansen (NOR), Platon Galperin (SWE), Jaime Cuartas (COL), Josep M. López (ESP), Nikolas Lubbe (GER), Yevgeniy Roshka (UKR), Julen Arizmendi (ESP), Tom Decuigniere (FRA), P. Shyaamnikhil (IND), Benjamin Defromont (FRA) i Das Arpan (Jr) (IND), jugador que ha donat la sorpresa ja que s’ha imposat al gran mestre Omar Almeida (CUB).

Els millors jugadors del Principat a la classificació trobem amb 4½ a Josep Mª Ribera, Daniel Gómez i Raül Garcia que just avui ha guanyat a l’Àlex Alcón, i el jugador del GEVA-CEA Sergi Pham. Amb 4 punts Serni Ribera, Cristofer Luke i Júlia Muratet que s’ha recuperat d’un mal inici de torneig.

Acomiadem la ronda d’avui recordant que demà diumenge les partides són pel matí, concretament a les 9:00 hores. Pel que fa al lliurament de premis i cloenda d’aquesta edició l’horari previst és a les 16:00 hores.

D’altra banda aprofitem per recordar als lectors d’aquestes cròniques que demà comença la FIDE World Chess Cup 2023 a Baku (Azerbaijan) on el representant andorrà és el gran mestre Lance Henderson que en la primera ronda, eliminatòria, s’enfrontarà al gran mestre B. Adhiban (IND). Podreu seguir la retransmissió en directe a les 13:00 hores (hora Andorra).

Romi Milner (USA)

Romi Milner (USA)

Victor Alvarez (ESP) vs Gerard Ayats (ESP)

Victor Alvarez (ESP) vs Gerard Ayats (ESP)

Mads Vestby-Ellingsen (NOR)

Mads Vestby-Ellingsen (NOR)

20230729_AndorraOpen_R08_08

Johan-Sebastian Christiansen (NOR) vs Pablo Urriza (ESP)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games