Arrenca la 37ena edició de l’obert internacional d’Andorra

Aquesta tarda a les 16:00 hores ha començat la trenta-setena edició de l’obert internacional d’escacs d’Andorra que enguany, com en les darreres tres edicions, té lloc en el Hotel Panorama d’Escaldes-Engordany.

El President de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi, ha donat la benvinguda als jugadors participants mentre que l’àrbitre principal del torneig, Enrique Oiarzabal donava les darreres explicacions tècniques. En representació de l’Hotel Panorama el Sr. Ramon Manzanares, ha donat les explicacions en francès mentre que el vice-president de la FEVA, el Sr. Joan A. Obregón feia el mateix en anglès, arribant la informació d’aquesta manera a tots els jugadors ja que enguany hi ha representació de fins a 21 països.

20190727_R01 (25)

Serni Ribera (AND)

20190727_R01 (27)

Marc Martínez (AND)

El nombre final d’inscrits, un cop eliminats les baixes de darrera hora, s’ha quedat en 142 jugadors, malgrat que avui han jugat 140 ja que dos s’incorporaran demà. El nivell mitjà ha crescut i destaca la presència de quinze grans mestres sent el número u l’ucraïnès Fedorchuk, i el número dos el francès Lagarde, els mateixos caps de sèrie que el 2018.

Entre els jugadors forans com en les darreres edicions el grup més nombrós és el d’espanyols, amb 72 participants on hi ha jugadors de tots els nivells, grans mestres, mestres internacionals, jugadors amateurs i jugadors amb molt projecció. Els segueixen la representació francesa amb i l’andorrana ambdues amb 17 jugadors inscrits.

Com succeeix cada any, la primera ronda acostuma a ser un tràmit pels jugadors teòricament més experimentats, però el cert, és que la ronda ha finalitzat passades les 21:00 hores i no tots els favorits han aconseguit el triomf final ja que uns quants d’ells s’han hagut de conformar amb taules al no poder vèncer a rivals teòricament inferiors.

El jugador teòricament més fort que ha «punxat» ha estat el mestre internacional danès Jesper Sondergaard Thybo, el número 9 del rànquing amb un ELO de 2528 que no ha pogut superar el jove jugador sub18 maltès Leopold Attard que amb les peces negres ha sabut neutralitzar la iniciativa rival.

El següent mestre internacional que ha hagut de signar l’empat ha estat el colombià Miguel Mosquera que ha arribat a un final igualat amb el català Rafael Gallego.

Totes les següents partides que han acabat en taules han involucrat a jugadors del país. Per una banda el sub16 Àlex Alcón Llosada que amb les peces blanques al tauler 33 ha fet taules amb el mestre FIDE holandès Vincent Blom.

Marc Martínez Gámiz, sub14 en aquest cas, ha fet taules amb l’espanyol Marco Antonio Fernández al tauler 44 i el jove sub12 Serni Ribera Veganzones obtenia el mateix resultat amb les peces negres en el tauler 46 enfront el mestre català Daniel Leiro. Aquí cal afegir Manuel Cabarcos que en el tauler 42 també sumava mig punt amb l’espanyol David Vallés.

Pel que fa als caps de sèrie andorrans, tant en Jordi Fluvià com en Robert Alomà i en Raül Garcia han obtingut victòries sense complicacions, però no ha pogut obtenir el punt en Daniel Gómez que en el tauler 34 ha fet taules enfront l’espanyol Gonzalo Tormo.

Demà, a les 10:00 hores es celebrarà el Gran Prix d’Andorra, torneig de partides ràpides organitzat pel Centre d’Escacs d’Andorra la Vella, amb el patrocini del Banc de Sabadell d’Andorra i l’honorable Comú d’Andorra la Vella. Les partides es disputaran a la Sala Àgora (al costat del Servei de Circulació a la plaça Lídia Armengol).

El torneig comptarà amb una participació propera als 100 jugadors, molts d’ells jugadors de l’obert i entre ells un bon grapat de jugadors titulats, malgrat que aquí s’afegeixen els jugadors que vindran al país tant sols per prendre part en aquest atractiu torneig.

A les 16:00 hores, a l’Hotel Panorama, es disputarà la segona ronda de l’Open internacional amb una jornada on esperem que els nostres joves jugadors continuïn sumant com avui!

20190727_R01 (17)

Inauguració 37è Open d'Andorra

20190727_R01 (19)

Primers taulers...

20190727_R01 (40)

Primers taulers...

20190727_R01 (76)

Andrea Henderson vs Lance Henderson

20190727_R01 (61)

Sergey A. Fedorchuk (UKR)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games