Lagarde torna a guanyar i és campió a falta d’una ronda

Sense cap mena de dubte el gran mestre francès està en un bon moment de forma i en aquesta vuitena ronda ha tornat a guanyar, i en aquest cas, amb les peces blanques, en tant sols 22 jugades, les que ha trigat en doblegar al seu rival, el gran mestre colombià Joshua Ruiz.

La partida ens ha deixat amb una obertura estranya ja que les blanques han jugat un ràpid h4 (Alphazero està fent molt mal!), a la jugada 3, per molestar l’avanç g6 del rival en una variant tancada de la defensa Siciliana. Les negres han aturat l’avanç, i la partida ha derivat cap a una estructura drac però on les blanques mantenien el control de la casella g5 pel seu alfil.

La posició resultant en el mig-joc era complicada, però el moment clau ha estat en el moviment 15 quan les blanques han mirat d’obrir el centre mitjançant la temàtica ruptura e5. La captura d’aquest peó ha estat precisament el primer error del jugador colombià que després n’ha comès un altre més greu, fet que ha motivat la ràpida pèrdua de la partida.

20190802 Raul Garcia (AND)

Raul Garcia (AND)

20190731 Jordi Fluvia (AND)

Jordi Fluvià (AND)

20190730 Alex Alcon (AND)

Àlex Alcón (AND)

Amb la victòria d’avui Maxime Lagarde suma 7½ de les vuit partides disputades. L’avantatge respecte el segon classificat és, ni més ni menys, que d’un punt i mig. No recordem una edició on, abans de la darrera ronda, la diferència del líder respecte els seus perseguidors fos tant gran!

Perquè això pugui succeir calen bàsicament dos factors; d’una banda un jugador en ratxa que guanya dia rera dia, i d’altre un grup de jugadors amb nivells similars, on malgrat jugar les partides fins el final, es produeixen moltes taules. Aquests dos factors s’han donat en aquesta edició, i per tant, ja tenim campió. Ara queda esperar a demà per veure qui són els seus companys de podi…

Amb 6 punts, apart d’en Joshua Ruiz, trobem tots els jugadors que avui han estat a les taules dos i tres on s’han signat les taules més aquells que, amb 5 punts, han guanyat les seves partides, en total 10.

D’una banda els grans mestres Arthur Kogan (ISR) i Julen Arizmendi (ESP) que han signat l’empat en una posició complicada del mig-joc on cap dels dos ha volgut arriscar. D’altra el gran mestre català Marc Narciso i el mestre internacional danès Jesper S. Thybo han signat el mateix resultat en un final de torres on les blanques han hagut de defensar-se amb certa cura per no acabar perdent.

Pel que fa als que avui han pogut guanyar la partida i per tant sumar 6 punts, hi ha els grans mestres russos Maxim Vavulin i Andrey Rychagov, els també grans mestres Jean-Noel Riff (FRA) i Hipólito Asis (ESP) que demà es trobaran a les primeres taules.

Completa aquest grup de jugadors amb 6 punts el primer representant del Principat, el mestre internacional Jordi Fluvià que avui, amb les peces blanques ha guanyat al gran mestre Jaime Cuartas (COL). El nostre jugador ha sortit amb cert avantatge posicional en el mig-joc i gràcies a la col·locació d’atac de les seves peces ha guanyat un peó mitjançant el sacrifici d’un cavall que no es podia capturar. A partir d’aquí ha simplificat per acabar guanyant una bona partida.

A continuació, amb 5½ punts en Robert Alomà que ha signat taules en una complicada partida enfront el gran mestre italià Andrea Stella. Ambdós, si guanyen la partida de demà, tenen opcions d’acabar obtenint una bona classificació.

Amb 5 punts el mestre FIDE Daniel Gómez després de vèncer avui la mestre internacional veneçolana Tilsia Varela. Amb 4½ el també mestre FIDE Raul Garcia que ha fet taules amb el sub12 català Gerard Añó i el sub16 Àlex Alcón que continua amb el seu excel·lent torneig i avui ha guanyat al noruec Frode Ryan Lund.

A continuació, amb 4 punts, el també sub16 Josep Mª Ribera que ha fet taules amb el francès Romeu Estadieu. En general, però, l’actuació dels jugadors del país en aquesta edició, està sent força bona!

Demà diumenge la darrera ronda, jornada en que hi haurà una mica de tot, és a dir, jugadors que lluitaran per premi, jugadors que lluitaran per aconseguir alguna norma internacional, jugadors que simplement vindran a jugar i d’altres que possiblement es prenguin una jornada de descans si consideren que no tenen res especial pel que lluitar.

En qualsevol cas, volem recordar a tots els participants que enguany s’ha avançat l’horari de la darrera partida i aquesta començarà, a les 9:00. Pel que fa al lliurament de premis l’horari previst és a les 15:15 a la mateixa sala de joc del torneig, a l’Hotel Panorama.

20190803 R08

Només falten els jugadors!

20190803 R08

Part de l'equip arbitral...

20190803 R08

Vista de la sala de joc...

20190803 R08

Jean-Noel Riff (FRA) vs Marta Garcia (ESP)

20190803 R08

Marc Narciso (ESP) vs Jesper S. Thybo (DEN)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games