Després d’una jornada matutina intensa amb el Gran Prix d’Andorra 2017, a les 16:00 hores ha començat la segona ronda del torneig, on s’han afegit alguns jugadors que a la primera ronda van sol.licitar un bye per temes de viatge.

Tot i que avui els rivals dels teòrics favorits eren jugadors més forts que a la primera ronda, el cert és que per la part més alta del torneig no han hagut sorpreses i malgrat que algunes partides han estat força llargues, al final els jugadors titulats s’han acabat imposant i per tant sumant la segona victòria. Cal mencionar, per exemple, la resistència del número dos, el gran mestre Konstantin Landa, que ha pogut guanyar la partida després de prop de cinc hores de joc degut a la resistència del seu rival, l’alemany Andre Gordon.

Un altre que ha patit de valent ha estat el gran mestre francès Jean-Marc Degraeve que ahir ja va fer taules i avui ha estat en algun moment perdut enfront la jugadora d’Israel Nadejda Reprun.

20170723_R02_20

Malauradament la primera sorpresa de la jornada la trobem en el tauler 18 on el representant del Principat Robert Alomà ha perdut la seva partida enfront el jugador espanyol Pablo Palacios. En Robert ha acabat en una posició difícil en el mig joc i el cert és que el seu rival ha sabut aprofitar la iniciativa per acabar obtenint la victòria.

La següent sorpresa han estat les taules del jugador hindú B. Vignesh enfront el mestre internacional d’Israel Ido Ben Artzi, i uns taulers més avall el jove francès Leopold Attard superava el mestre FIDE espanyol Alberto Quintin.

Per part andorrana cal mencionar la victòria del sub18 Valentí Riba que ha guanyat en una complicada partida el jugador d’Ondarribia Goyo Uriarte, un rival experimentat i habitual del nostre torneig.

Avui pel matí s’ha celebrat el Gran Prix d’Escacs d’Andorra 2017 que ha comptat amb la participació de 67 jugadors. El torneig, amb partides de cinc minuts per jugador, és molt atractiu pels aficionats, amb la presència de titulats internacionals.

La victòria final ha estat pel gran mestre francès Yannick Gozzoli amb 7½ punts, els mateixos que el gran mestre israelià Arthur Kogan a qui ha superat gràcies al millor coeficient de desempat.

Demà hi ha modificació horària ja que la tercera ronda començarà a les 15:30 hores, a l’hotel Panorama. Aquest horari es mantindrà fins la darrera ronda que és pel matí.

20170723_R02_05

Romain Edouard (FRA), número 1 del rànquing

20170723_R02_08

Konstantin Landa (RUS), número 2 del rànquing

20170723_R02_14

Laia Montraveta (AND)

20170723_R02_19

Sunil Weeramantry (SRI)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games