El gran mestre Platon Galperin (SWE) campió del Gran Prix!

Comencem la crònica d’avui felicitant al campió del Gran Prix d’Escacs d’Andorra 2023, el gran Mestre suec Platon Galperin. Aquesta tarda l’andorrà Josep Mª Ribera s’ha enfrontat a ell al segon tauler, així que aquesta era la foto ideal per encapçalar el resum d’aquesta segona jornada.

El torneig, celebrat aquest matí de 10:00 a 13:00 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha aplegat prop de 70 jugadors a un ritme ràpid de 3+2. Podeu consultar l’extensa crònica i veure les fotografies, tant de la competició com del lliurament de premis. Pels resultats i la classificació final d’un torneig molt disputat i amb molt bona actuació andorrana, podeu xafardejar a chess-results!

 

20230723_AndorraOpen_R02 (7)

Àlex Alcón Llosada (AND)

20230722_Andorra open_R01 (28)

Johan-Sebastian Christiansen (NOR)

20230722_Andorra open_R01 (24)

Víctor Àlvarez (ESP)

La segona ronda de l’obert acostuma a caracteritzar-se pel cansament dels jugadors que pel matí prenen part en el Gran Prix d’Andorra. Hom podria pensar que el desgast d’un torneig de ràpides no és per tant i que a la tarda,a les 16:00 hores, els jugadors han hagut de recuperar energia suficient per poder jugar al màxim. Però el cert és que no és així i per aquest motiu hi ha jugadors que prefereixen tenir el matí lliure i centrar-se només en el rival de l’open.

El resultat més sorprenent s’ha produït a la partida disputada en el tauler 13 (potser el número ja no era un bon presagi…). El mestre internacional català, Gerard Ayats, s’ha vist sorprès per l’obertura del seu rival, el sempre perillós gambit Jaenish de l’obertura Espanyola, i ha perdut en tant sols 19 jugades davant el mestre internacional Anup Deshmukh (IND).

Per la part alta, en canvi, els caps de sèrie no han fallat. Així els grans mestres Christiansen (NOR), Galperin (SWE), Rasmussen (DEN), Cuartas (COL), Sumets (UKR), Almeida (CUB), Miranda (CUB) i Zoler (ISR) amb més o menys solvència s’han desfet dels seus rivals, sumant així la segona victòria del torneig. En canvi el mestre internacional hindú P. Shyaamnikhil no ha pogut doblegar la resistència del jugador alemany sub16 Julius Ohler havent de conformar-se amb les taules.

Amb els resultats d’avui queda un ampli grup de jugadors al capdavant de la classificació format per vint-i-quatre jugadors amb dos punts.

Per part andorrana en Serni Ribera és l’únic jugador del Principat que es troba dins d’aquest grup de jugadors després de la seva victòria davant el jugador català Ivan Cano. Malauradament els altres jugadors andorrans que ahir van guanyar no ho han pogut fer avui, malgrat que també és cert que tots ells, llevat el Serni, s’han enfrontat a rivals teòricament superiors.

Destacar en Josep Mª Ribera que se les ha vist ni més ni menys que amb el número dos del torneig i campió del Gran Prix pel matí, el gran mestre Platon Galperin o en Daniel Gómez que ha tingut una partida complicada amb el gran mestre espanyol José Manuel López que recordem fou el sots-campió de la darrera edició.

El següent jugador andorrà a la classificació és el Cristofer Luke amb 1½ gràcies a les treballades taules, després de més de cinc hores de joc, amb el mestre FIDE espanyol Daniel Romero.

20230723_AndorraOpen_R02 (2)

Ariadna de la Riva i Júlia Muratet

20230723_AndorraOpen_R02 (12)

Josep Mª Ribera vs Platon Galperin

20230723_AndorraOpen_R02 (5)

Arthur Kogan vs Alba de Lomas

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games