S’estreny el grup capdavanter de jugadors amb 3 punts.

Malgrat que la tercera ronda els emparellaments són més complicats, el cert és que en aquesta jornada els caps de sèrie han sortit amb intenció d’encadenar la tercera victòria consecutiva, i malgrat que alguns d’ells han assolit l’objectiu inicial que s’havien marcat, no tots han pogut aconseguir el punt.

Al començar la ronda vint-i-quatre jugadors es trobaven amb 2 punts i per tant 12 podien arribar als tres punts. Només nou ho han aconseguit i per tant el grup capdavanter s’estreny una mica més de cara a la quarta ronda de demà a les 16:00 hores que ben segur ens presentarà partides força interessants.

 

20230724_R03 (20)

Júlia Muratet (AND)

Omar Almeida (CUB)

Omar Almeida (CUB)

Ryan Presas (ESP)

Ryan Presas (ESP)

La sorpresa més sonada a la part alta s’ha produït al setè tauler on el jugador francès Ervan Lewer, amb les peces blanques, ha guanyat el gran mestre cubà Elier Miranda amb un ELO de 2503. La partida ha estat molt tàctica i les blanques han pres decisions arriscades, començant amb un sacrifici de cavall al centre amb l’objectiu d’aconseguir compensació amb peons lligats. Les negres no l’han acceptat i poc després havien de defensar una posició inferior que no han pogut mantenir.

No ha estat la única. En el segon tauler el mestre internacional Mads Vestby-Ellingsen amb les peces negres ha sabut neutralitzar la iniciativa del seu fort rival, el gran mestre Platon Galperin (SWE) que ha plantejat un sistema Londres per buscar posicions poc teòriques. No li ha sortit del tot bé ja que amb un joc precís el jugador noruec ha simplificat la posició fins igualar totalment la posició.

El mestre internacional hindú Anup Deshmukh, que ahir ja va donar la sorpresa, avui ha continuat amb la seva bona ratxa al fer taules enfront el gran mestre Dan Zoler (ISR), un habitual a Andorra i que de fet és un dels .

En taulers més baixos sorprèn la segona derrota consecutiva del mestre internacional català Gerard Ayats que ha perdut enfront el jove sub16 alemany Julius Ohler amb les peces blanques.

Per part andorrana amb dos punts trobem diversos jugadors. En Serni Ribera ha perdut en una partida molt complicada davant el fort gran mestre Jaime Cuartas (COL) amb les peces negres. En Serni ha escollit la sòlida defensa Caro-Kann i el seu rival ha triat la variant del canvi, una alternativa que està de moda i que té més perill del que sembla a primera vista. El jugador colombià ha controlat en tot moment la partida i el jugador andorrà no ha trobat la manera de neutralitzar la iniciativa fins acabar perdent material.

El seu germà Josep Mª Ribera, Daniel Gómez, Sergi Pham, Raul Garcia i Manel Cabarcos han aconseguit avui la seva segona victòria. La més destacable ha estat la del Manel que amb les peces blanques ha superat el francès Antoni Ellis amb un ELO de 2084.

20230724_R03 (1)

Sala de joc

20230724_R03 (15)

Sala de joc

20230724_R03 (27)

Sala de joc

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games