Els ucraïnesos Sumets i Roshka al capdavant amb 4 punts.

El enfrontaments a la part alta del torneig han estat força més igualats que en les rondes anteriors i per tant la definició de les partides ha trigat força més en produir-se.

El tauler cinc ha estat el primer en acabar, al voltant  de les tres hores de joc, i el gran mestre Arthur Kogan (ISR) ha superat amb les peces blanques al francès Erwan Lever, jugador que ahir va donar la sorpresa al guanyar un rival molt superior en rànquing. El jugador israelià ha triat una idea molt poc utilitzada per combatre la Siciliana Paulsen plantejada per les negres i el cert és que ho ha aconseguit perquè ha arribat al mig-joc amb un clar avantatge que no ha deixat escapar. Així Lever, que tenia 3 punts i s’enfrontava a un jugador de 2½, no ha pogut sumar la quarta victòria consecutiva i deixa les places capdavanteres.

Així, hem hagut d’esperar fins gairebé les quatre hores de joc per trobar les primeres partides decidides en els quatre primers taulers on es trobaven els altres jugadors amb tres punts a l’inici de la ronda.

 

20230725_Andorra Open R04 (4)

Dan Zoler (ISR)

20230725 Andorra Open R04

Serni Ribera (AND)

Melanie Lubbe (GER)

En el quart tauler el gran mestre Andrey Sumets (UKR) ha estat el primer jugador en aconseguir sumar la quarta victòria consecutiva ja que amb les peces blanques ha guanyat el gran mestre Jose Manuel López (ESP) en una partida de tall posicional on ha controlat el contra-joc de les negres per endur-se amb claredat la victòria.

Als voltants  de les 20:00 ha acabat la partida del segon tauler amb una relativa sorpresa ja que el jugador que s’ha endut el punt ha estat el mestre internacional Yevgeniy Roshka (UKR) qui amb una bona partida ha superat el número tres del rànquing, el gran mestre danès Allan Stig Rasmussen.

Així, amb aquests resultats els ucraïnesos Sumets i Roshka són els únics jugadors amb 4 punts al capdavant de la classificació i hauran d’enfrontar-se entre ells en la cinquena ronda de demà dimecres.

En el primer tauler s’han signat les taules entre els grans mestres  Johan-Sebastian Christiansen (NOR) i Omar Almeida (CUB) en una partida on el jugador cubà ha hagut de jugar amb precisió per no perdre ja que el seu rival disposava de diversos peons per un cavall en el final i qualsevol imprecisió hauria decantat la partida del costat de les blanques. Amb aquest resultat ambdós es queden amb 3½ i encapçalen un grup de 8 jugadors a mig punt dels líders.

A la part alta la partida que ha trigat més en decidir-se ha estat la del tercer tauler on amb les peces negres el gran mestre Jaime Cuartas (COL) davant el mestre internacional Nikolas Lubbe (GER) ha desaprofitat una posició d’avantatge decisiu en els destrets de temps on semblava que guanyaria ràpid després d’un sacrifici de cavall que ha omès el seu rival. En canvi diverses imprecisions l’han dut a un final superior però que estava lluny de guanyar-se on ha buscat la manera de doblegar la resistència del seu rival després de més de cinc hores per acabar finalment en taules desaprofitant una excel·lent oportunitat de sumar el quart punt quedant-se ambdós també amb 3½.

Amb 3½, apart dels esmentats, també trobem el gran mestre Dan Zoler que ha guanyat a Pablo Palacios (ESP), el gran mestre Platon Galperin (SWE) al guanyar l’hindú Das Arpan (Jr) i el mestre Olexiy Bilych que ha obtingut el punt enfront el mestre internacional Anup Deshmukh (IND). En total, per tant set jugadors amb aquesta puntuació.

Per part andorrana els germans Ribera Veganzones són els millors classificats amb 3 punts cada un gràcies a les victòries d’avui. En Serni ha guanyat en Raül Garcia el que suposa un xoc intergeneracional si tenim en compte que en Raül havia estat un dels seus professors quan era petit. Amb les peces blanques en Serni l’ha superat clarament deixant una clara constància del seu nivell actual que es troba en constant evolució.

El seu germà, en Josep Mª, també s’ha imposat a un jugador andorrà, concretament en Manel Cabarcos, qui malgrat la derrota continua fent un molt bon torneig ja que els dos punts que ha aconseguit fins ara els ha fet davant rivals teòricament superiors. Malauradament l’altre jugador del Principat que es trobava amb 2 punts, en Daniel Gómez, no ha pogut sumar i ha perdut enfront el mestre internacional francès Tom Decuigniere. En canvi, el jugador del GEVA-CEA, Sergi Pham sí que ha pogut afegir la tercera victòria al vèncer el mestre FIDE Pablo Urriza (ESP) un rival teòricament superior per ELO.

Aquesta nit, a les 22:00 hores, es disputarà a la mateixa sala de joc de l’obert, el Campionat de Festa Major d’Escaldes-Engordany, enguany com en el 2019, en format nocturn. El cert és que ha atret a molts jugadors que tenen ganes de jugar un torneig amb un format molt més distès i més d’una seixantena lluitaran pels premis durant les dues hores que es preveu de durada.

És possible que alguns gairebé enllacin la partida de l’obert amb el torneig de blitz! Demà ja els hi explicarem!

 

20230725_Andorra Open R04 (16)

Serni Ribera (AND) vs Raul Garcia (AND)

20230725_Andorra Open R04 (32)

Arthur Kogan (ISR) vs Erwan Lever (FRA)

20230725_Andorra Open R04 (24)

Sala de joc

20230725_Andorra Open R04 (48)

Regal d'aniversari!

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games