Jose Manuel Lopez favorit a falta d’una ronda

A manca d’una ronda pel final Jose Manuel Lopez es situa al capdavant de la classificació amb 6’5, mig punt més que els seus perseguidors.

Les partides dels cinc primers taulells de la present ronda han estat lluitades en tot moment, arribant a posicions arriscades en el que qualsevol errada significava la pèrdua del punt.

A la primera taula enfrontava al Ori Kobo amb el V S Rathanvel. Ha estat una partida siciliana tancada en la que el jugador de blanques ha tingut avantatge durant tota la partida amb un atac que sembla que el negre no resistiria, tenint una avantatge segons marcava el mòdul de +4. No obstant no ha sabut trobar la millor continuació per seguir amb l’atac conformant-se amb taules després d’una repetició de jugades.

 

20220730 Alexander Oliver Mai (ISL)

Alexander Oliver Mai (ISL)

20220730 Maria Antonia Vicens (ESP)

Maria Antonia Vicens (ESP)

20220730 Alberto Vela (ESP)

Alberto Vela (ESP)

Al segon taulell jugava Ghosh Aronyak amb P Iniyan acabant una partida amb taules al mig joc en el que cap dels dos ha volgut arriscar.

A la tercera taula han jugat Yuri Solodovnichenko amb Dan Zoler. Una partida llarga, fins a 5 hores i mitja de joc, on el blanc tenia en tot moment una petita avantatge que ha anat incrementant fins arribar al final on semblava que s’enduria la victòria. No obstant, les negres han trobat les jugades defensives per salvar el final i neutralitzar l’esforç blanc.

Al quart taulell jugava Pablo Almagro amb en Jose Manuel Lopez on el negre després d’un gambit de dama ha igualat sense cap problema i ha començat a intentar aconseguir avantatge. Una errada de càlcul del blanc ha comportat que el negre pogués tenir una qualitat (torre per cavall) de ventatja guanyant el final.

Al cinquè taulell ha jugat en Martin neugebauer amb Aaron Alonso, on el blanc ha guanyat una partida sense problemes que derivava de la defensa de francesa variant winawer. Una victòria inapel·lable.

Respecte els jugadors andorrans en Felipe Porras ha guanyat al Xavier Mompel, un jove jugador de dotze anys de Tortosa amb molta projecció que venia de quedar quart al campionat d’Espanya per edats i que aspirava a puntuar amb el jugador andorrà. Finalment l’experiència s’ha imposat i el Felipe s’ha endut el punt doblegant amb negres la resistència del jugador de blanques.

El Daniel Gómez ha fet taules amb el M.I Alexander Karyz en una posició de taules en la que no hi havia possibilitats de progressar. El Daniel està jugant un torneig seriós pujant el seu baix ranking en comparació al seu nivell de joc. Actualment i a manca de la ronda final, el Daniel està pujant 17 punts Elo Fide.

Josep Maria Montraveta ha guanyat la seva partida situant-se amb 3’5 punts. Ha estat una partida en la que semblava que sempre estava millor guanyant un final de torres amb més peons.

Jaume Alcon i Josep Vanyó també han guanyat les seves respectives partides amb solvència.

Demà es juga la darrera ronda a les 9h, on es decidirà la classificació final del torneig.

20220730 Taules 3-5

Taules 3-5

20220730 Alexander Domene (ESP)

Alexander Domene (ESP)

20220730 Sala de joc

Sala de joc

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games