Iniyan campió del 38é Open Internacional d’Andorra

Ha finalitzat l’Open d’Andorra amb la Índia com a país dominant del torneig assolint la més alta classificació dels seus jugadors. De fet, el torneig l’ha guanyat P Iniyan, un jugador molt fort que amb 7 punts ha mostrat durant tot el torneig un joc sòlid i efectiu, guanyant la darrera ronda a Pablo Cruz.

En el segon lloc ha quedat en Jose Manuel Lopez -superlópez-, un jugador habitual del torneig que ha fet també 7 punts. Aquest any ha tingut els resultats de cara. La classificació assolida respon a un joc atractiu i segur, de fet, no ha donat mai la sensació durant el torneig que s’allunyés dels llocs del davant de la classificació.

En els llocs tercer i quart han estat els dos jugadors de la Índia Ghosh Aronyak i VS Rathanvel. Tal com he comentat al començar aquesta crònica, els jugadors Indus han mostrat un altre cop un nivell molt dur venint al torneig per guanyar-lo des del principi.

En cinquena posició ha quedat en Pablo Almagro. En Pablo ha mostrat cara als jugadors més forts del torneig, aconseguint puntuar amb la majoria dels forts jugador malgrat el seu rànking és més baix d’elo fide (2.394 Elo fide).

 

Iniyan P (IND)

Josep López (ESP)

Josep López (ESP)

Rathanvel VS (IND)

Rathanvel VS (IND)

Cal recordar la duresa del torneig, on si bé hi havia una nòmina interessant de grans mestres i mestres internacionals a la darrera ronda hi havia possibilitat de fer 7 normes de mestres. No ha estat possible assolir totes les normes, però si que s’han pogut atorgar 4 normes de mestre internacional.

Respecte els jugadors andorrans, el primer classificat andorrà ha estat en Felipe Porras que ha fet 6 punts, constatant un bon moment de forma del seu joc. La veritat és que en Felipe té un bon nivell, probablement no serà estrany veure com aconsegueix normes de mestre internacional ben aviat.

Sergui Pham ha fet 5 punts, guanyant la darrera ronda i fent un torneig correcte. Amb 4’5 punts està en Daniel Gómez, que malgrat hagi perdut la seva darrera partida, ha constatat un bon torneig en el que puja 15 punts elo fide. En Daniel porta un temps baixant rànking, fet que el present cronista troba injust tenint en compte el seu nivell real de joc que està per sobre del seu elo internacional. El rival d’avui del Daniel ha estat un jugador francès Mahel Boyer, un jugador talentós francès. La partida ha estat una siciliana tancada arribant a una posició tàctica que no ha sabut trobar la millor jugada provocant un error i finalment el punt.

Amb 4’5 punts s’ha col·locat en Josep Maria Montraveta, un bon torneig per Josep Maria. Esperem que en Josep Maria continuï amb aquests bons resultats.En Cristofer Luke ha fet 4 punts perdent la darrera ronda. Malgrat sembli que el resultat no estigui a l’alçada del nivell del Cristofer no podem deixar de dir el joc vistós i tàctic que ens té acostumat em Cristofer.També amb 4 punts ha fet el Jaume Alcon. En Jaume ha fet un bon torneig que li ha comportat una puja de 65 punts d’Elo. Molt bé pel Jaume.Alex Alcon, Josep Vanyó, Franklin Henderson, David Sinfreu, Manel Barragan i Joan Moscoso, han fet un torneig en atenció al seu nivell.

No podríem finalitzar aquesta crònica mostrant agraïment a tots aquells que han col·laborat per a que l’Open d’Andorra es pugui celebrar, sobre tot tenint en compte els temps convulsos que em viscut arrel la Pandèmia.

20220731 Cerimònia de cloenda!

Cerimònia de cloenda!

20220731 Felipe Porras, millor jugador local

Felipe Porras, millor jugador local

20220731 Isabelle Malassagne 1a femenina

Isabelle Malassagne 1a femenina

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games