Maxime Lagarde líder en solitari amb 4 punts

La jornada d’avui ha ofert als aficionats, tant els que es passen per la sala de joc com els que segueixen la retransmissió per internet, una bona col·lecció de partides força interessants en els primers taulers on tots els jugadors han sortit a buscar la victòria i on la majoria s’han resolt arribant a les 5 hores de joc.

Nou jugadors començaven la ronda amb 3 punts però tant sols un ha pogut encadenar una nova victòria per sumar així 4 punts. De fet ha estat ha estat tots just el primer en acabar, el número dos del rànquing, el gran mestre francès Maxime Lagarde.

Maxime, amb les peces blanques, ha sorprès al seu rival, el mestre internacional danès Bjorn Moller Ochsner a l’obertura al utilitzar una arriscada variant de la Vienesa on les blanques juguen al estil gambit, lliurant un peó per la iniciativa. Les negres no han acceptat l’oferiment i han reaccionat al centre, típic en aquestes variants, arribant-se a una posició complicada.

Precisament en les complicacions Lagarde ha estat més precís i ha pogut arribar a un final amb peó d’avantatge que ha guanyat amb facilitat gràcies a la seva tècnica. D’aquesta manera es convertia en l’únic jugador en assolir la quarta victòria consecutiva i no cal oblidar que fa una setmana va guanyar l’Obert Internacional de Sant Martí a Barcelona i per tant, tenint en compte que està en forma, és un clar candidat a la victòria final del nostre torneig. De moment es queda líder en solitari.

20190730_R04 (22)

GM Fernando Peralta (ARG)

20190730_R04 (3)

Moment de l'entrevista a Sabrina Vega

20190730_R04 (14)

GM Lothar Vogt (GER)

En el grup perseguidor, amb 3½ trobem 10 jugadors. Entre ells el primer representant del Principat, el mestre internacional Robert Alomà que avui ha signat taules, amb les peces negres, davant el gran mestre de Colòmbia Joshua Ruiz, que no oblidem diumenge va ser el guanyador del Gran Prix d’Andorra. Un bon resultat que li permet continuar a les primeres taules i ja ha puntuat contra dos grans mestres.

Del segon al quart tauler, malgrat que algun jugador ho ha intentat fins el final, totes les partides han acabat en taules. Kogan (ISR) i Roselli (URU) al segon tauler han signat l’empat en una partida diabòlica que ha donat moltes voltes però on cap dels dos ha sabut aprofitar les seves oportunitats.

La partida entre Marc Narciso (ESP) i Miguoel Admiraal (NED) en el tercer tauler també ha acabat en taules. Malgrat que el jugador català disposava d’una lleugera iniciativa en un final de cavalls, la defensa del Campió de l’Obert 2018 ha estat molt bona i al final la simplificació ha deixat els jugadors sense opcions de victòria.

Els que sí han aprofitat la ronda per recuperar posicions, ja que es trobaven amb 2½, han estat el grans mestres espanyols Julen Arizmendi i Hipòlit Asis juntament amb el gran mestre argentí Fernando Peralta.

De fet el seu enfrontament davant el mestre internacional anglès Ezra Kirk ha estat la partida més llarga de la jornada amb prop de 5 hores i mitja. Finalment en Fernando ha acabat guanyant un final avantatjós, malgrat que és just dir que el seu rival li ha posat totes les traves possibles!

Pel que fa a l’actuació dels nostres jugadors, com ja hem esmentat el primer continua sent en Robert Alomà que es troba amb 3½ punts. Amb 3 trobem Daniel Gómez que avui ha superat el jugador anglès Liam Varnam.

Amb 2½ s’amplia el nombre de jugadors locals. D’una banda el mestre internacional Jordi Fluvià que avui ha perdut amb les peces blanques enfront el també mestre internacional Jesper S. Thybo de Dinamarca en una partida on, amb les peces blanques no ha sortit bé de l’obertura i ha donat la sensació de que sempre ha anat a remolc.

Raül Garcia i Cristofer Luke es troben amb la mateixa puntuació gràcies a les seves victòries d’avui. Malauradament en Cristofer ha guanyat a l’Àlex Alcón i tot just li ha trencat la seva ratxa positiva fins el moment. Llàstima que hagi hagut d’ésser precisament un company!

Amb dos punts Marc Martínez i Ariadna de la Riva que avui han guanyat les seves partides, i també Josep Mª Montraveta i Manuel Cabarcos que han fet taules davant els seus respectius rivals. Amb la mateixa puntuació també hi és en Josep Mª Ribera, malgrat que en el seu cas després de la derrota enfront l’espanyol Gabriel Fernández.

Aquesta nit a partir de les 22:00 es celebrarà a la sala de joc, dins l’Hotel Panorama, el Torneig Nocturn de ràpides on està previst que prenguin part més de 60 jugadors.

Els premis, entrades per INUU i CALDEA. A la crònica de demà ja els informarem dels guanyadors!

20190730 Andorra open R04

Primers taulers...

20190730_R04 (24)

Vista de la sala de joc...

20190730_R04 (32)

Vista de la sala de joc...

20190729 Premiats Sorteig Caldea

Ramon Caro, un dels guanyadors del sorteig!

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games