Nou jugadors amb tres victòries

La tercera ronda ha començat amb el tradicional sorteig d’entrades per Inuu i Caldea, així que podríem dir que uns quants jugadors ja han començat bé la jornada i, si el resultat de la partida no ha estat el que desitjaven, sempre podran anar a relaxar-se per enfocar la partida de la ronda següent.

Dit això anem per la crònica d’una jornada que no ha estat precisament bona pels teòrics caps de llista ja que uns quants d’ells han cedit mig punt o el punt sencer i algun que ha aconseguit la victòria ho ha fet realment amb molta fortuna.

Després dels resultats de la jornada el grup capdavanter s’ha reduït considerablement i dels vint-i-sis jugadors que hi havia amb 2 punts, només 9 han pogut continuar mantenint el ritme de victòries. Demà, per tant, el grup encara s’escurçarà més i veurem quins són els jugadors que es troben més en forma.

20190729_R03 (9)

GM Arthur Kogan (ISR)

20190729_R03 (5)

MF Marta Garcia (ESP)

20190729_R03 (8)

IM Ezra Kirk (ENG)

Dels nou jugadors esmentats el que avui no ha fallat ha estat el número dos del rànquing, el gran mestre francès Maxime Lagarde que ha superat al seu rival, el mestre internacional Peter T. Roberson després de més de 5 hores de joc amb les peces negres. La partida ha estat realment molt complicada i s’ha decidit en els destrets de temps on les blanques han capturat a la casella d5 amb la peça equivocada quan segurament tenien avantatge.

Podríem dir que en Maxime ha complert les expectatives, però no ha estat així en els següents taulers. En el tercer el mestre internacional del Principat Robert Alomà ha guanyat una bona partida de tall posicional al gran mestre rus Maxim Vavulin. Després d’obtenir avantatge en el migjoc arrel d’una obertura anglesa, en Robert ha sabut anar incrementant la pressió per acabar enduent-se una clara victòria i s’afegeix així al grup capdavanter.

A la taula 4 el gran mestre colombià Jaime Cuartas ha perdut amb les peces blanques enfront el mestre internacional anglès Ezra Kirk. Possiblement les blanques han gaudit en algun moment d’un lleuger avantatge, però en els destrets de temps una greu errada del jugador colombià ha permès Ezra prendre l’avantatge i no ha deixat passar l’oportunitat per acabar obtenint el punt.

El jugador d’Israel Arthur Kogan, número 8 del rànquing, ha estat el més afortunat de tots, obtenint una victòria in extremis quan tots pensàvem que acabaria perdent. Ha sortit malament de l’obertura en una variant irregular de la Defensa Siciliana i el seu rival, el mestre internacional espanyol Adrián Suárez ha anat incrementant l’avantatge en el migjoc. En una posició on semblava que el gran mestre estava a punt d’abandonar, una greu errada del jugador de blanques ha permès l’Arthur donar escac i mat i obtenir així la tercera victòria consecutiva.

Els altres jugadors que s’han col·locat en el grup capdavanter gràcies a la victòria, han estat el mestre Internacional, i campió de la darrera edició, Miguoel Admiraal (NED), el gran mestre, i campió del Gran Prix d’Andorra, Joshua Ruiz (COL), el gran mestre català Marc Narciso, el mestre internacional Bjorn Moller Ochsner (DEN) i el mestre Internacional Bernardo Roselli (URU).

Per part andorrana podríem dir que avui ha estat, en general, una bona jornada. Després del Robert que es troba amb 3 punts el segueix en Jordi Fluvià amb 2½ ja que avui ha fet taules amb el gran mestre argentí Fernando Peralta, número 3 del rànquing, defensant les peces negres.

Amb dos punts en Daniel Gómez que avui també ha fet taules enfront el mestre català Santiago Añó. Els mateixos du el jugador sub16 Josep Mª Ribera que avui ha assolit la seva segona victòria al vèncer el jugador escocès i candidat a mestre Adam Bremner, un jugador teòricament superior.

Amb 1½ punts hi són en Raül Garcia, Cristofer Luke, Josep Maria Montraveta, Àlex Alcón que ha signat el tercer empat, en aquesta ocasió amb el jugador basc Eneko Ostolazaga, Manuel Cabarcos que s’ha imposat al francès Thomas Cherki, i el sub12 Serni Ribera que ha obtingut el punt davant Rafael Gallego.

Dels altres jugadors destacarem avui les victòries del Jaume Alcón Llosada i l’Ariadna de la Riva Real ambdós contra rivals teòricament superiors.

Volem acomiadar la crònica recordant que demà dimarts, a les 22:00 hores, es realitzarà a l’Hotel Panorama, després de la quarta ronda, el Campionat Nocturn de blitz. Com a premi hi haurà entrades gratuïtes per Caldea i/o Inuu, així que tots els que en vulguin aconseguir una que no triguin en inscriure’s demà a la sala de joc.

Els jugadors que han resultat agraciats amb el sorteig realitzat avui tot just abans de començar la ronda han estat: Lucas Herrero i Miguel Mosquera amb entrada per Inuu: Ricard Morros, Adrian Suárez, Ramón Caro i Leopold Attard amb entrada per Caldea. Segur que en gaudiran!

20190729_R03 (20)

Primers taulers...

20190729_R03 (22)

Vista de la sala de joc...

20190729_R03 (2)

Beatriz Alfonso (ESP) vs Jana de la Riva (AND)

20190729_R03 (18)

Sabrina Vega (ESP)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games