Maxime Lagarde torna a guanyar i es destaca al capdavant

El gran mestre francès ha tornat a guanyar avui i per tant ha fet el seu cinquè punt consecutiu el que li permet destacar-se al capdavant de la classificació del torneig.

A la partida d’avui el jugador francès ha utilitzat la Defensa Grünfeld i el seu rival, el mestre internacional danès Jesper Sondergaard Thybo ha utilitzat per combatre-la una de les línies de moda, la variant amb 5.h4 que porta a posicions terriblement complicades a l’hora que estan poc analitzades. El cert és que després de l’obertura ha donat la sensació que les blanques no han sortit bé i han anat tota l’estona a remolc. Un cop les negres han pres la iniciativa no l’han deixat anar i Lagarde ha guanyat amb autoritat la partida en vint-i-nou jugades.

Aquesta nova victòria el manté al capdavant de la classificació en solitari amb 5 punts, i a més ha pogut aprofitar-se’n d’una jornada en que part dels seus perseguidors han fet taules i per tant ha pogut distanciar-se una mica més d’ells, un coixí que pot resultar vital en les darreres jornades.

20190731_R05 (16)

Gerard Añó (ESP)

20190731_R05 (46)

Marwa Aouachria (FRA)

20190731_R05 (11)

GM Lance Henderson (ESP)

Amb 4½ punts, a mig del líder, només queda el gran mestre espanyol Julen Arizmendi gràcies a la seva victòria d’avui, amb les peces negres, enfront el mestre internacional d’Uruguai Bernado Roselli. Mitjançant el sacrifici d’un peó en el mig-joc el jugador espanyol ha trobat una adequada compensació pressionant al seu rival en el flanc de dama ajudat per la parella d’alfils. Poc a poc ha anat augmentant l’avantatge per acabar imposant-se fàcilment en el final.

La resta de jugadors del capdavant han fet taules a les seves partides i per tant això ha beneficiat a Lagarde (5 punts) i Arizmendi (4½) ja que els seus perseguidors, un nombrós grup de catorze, es queden amb 4 punts.

Per tant, amb quatre punts trobem, per ordre de rànquing, els següents jugadors: Sergey Fedorchuk (UKR), Fernando Peralta (ARG), Andrey Rychagov (RUS), Arthur Kogan (ISR), Hipólito Asis (ESP), Miguoel Admiraal (NED), Joshua Ruiz (COL), Jean-Noël Riff (FRA), Marc Narciso (ESP), Bjorn Moller Ochsner (DEN), Ezra Kirk (ENG), Robert Alomà (AND), Adrián Suárez (ESP) i Marta García (ESP).

D’aquest grup de jugadors destaca la presència de la gran mestre femenina espanyola Marta García ja que per aconseguir aquesta puntuació ha hagut de vèncer avui al número 4 del torneig, el gran mestre rus Maxim Vavulin i ho ha fet en una bona partida on, conduint les peces blanques, ha jugat de manera molt ambiciosa pel flanc de rei, prenent la iniciativa a l’obertura contra la Defensa Alekhine del jugador rus. Un bon resultat per la Marta que la col·loca a la part alta de la taula.

També en aquest grup de jugadors trobem el primer representant del Principat, el mestre internacional Robert Alomà gràcies a les taules enfront el gran mestre espanyol Hipólito Asis.

Amb 3½ dos jugadors més del Principat, Jordi Fluvià que avui s’ha imposat al català Max Orteu i Daniel Gómez que ha signat taules amb el gran mestre rus Alexandr Kharitonov, número 6 del rànquing. A continuació, amb 2½, Raül Garcia i Cristofer Luke que avui no han pogut puntuar en les seves respectives partides. A ells s’ha afegit Manuel Cabarcos que ha fet taules amb la jugadora catalana Beatriz Alfonso i el sub12 Serni Ribera, que continua fent un torneig excel·lent al vèncer al català Jordi Camarasa.

Pel que fa al torneig nocturn de partides ràpides celebrat ahir cal dir que va ser tot un èxit. Sembla que els premis, entrades per INUU i CALDEA van atreure la participació de molts jugadors, tant de l’open com d’altres que no hi estan participant, per arribar a un total de 64 jugadors (no sé perquè ens dóna que el nombre final no va ser casualitat!).

Es van realitzar set rondes amb un ritme de 3 minuts i increment de 2 segons per jugada. La nòmina inicial era espectacular amb la presència de 5 mestres internacionals, una mestre internacional femenina, dos mestres FIDE i tres CM. Això sí, l’ambient va ser molt més distès que no pas el diumenge en que es va celebrar el Gran Prix d’Andorra, i tots els participants venien a passar-s’ho bé, i si a sobre guanyaven, millor que millor!

Finalment qui es va endur el campionat fou el mestre internacional Peter T. Roberson amb 6½ punts, cedint només unes taules. El segon lloc amb 6 punts fou pel jove mestre internacional (pendent de l’aprovació del títol de gran mestre) espanyol Lance Henderson. El tercer lloc, superant a jugadors teòricament més forts, va recaure en l’espanyol Xabier Barbazan que sortia amb el número 14 del rànquing. Tots ells, apart del trofeu, van rebre una entrada per INUU.

Els premi a la millor femenina fou per l’Andrea Henderson, germana de Lance, amb 4 punts, els mateixos que va fer la segona classificada, Tatjana Plachkinova. Pel que fa al millor andorrà el premi fou per en Josep Ribera. També es van lliurar premis pels millors de diversos trams ELO. Tots ells van acabar amb una entrada per Caldea.

Sense cap mena de dubte aquest torneig té molta acceptació, així que ja està consolidat entre les activitats del nostre obert internacional i pensarem, de cara a futures edicions, si n’afegim algun més!

Podeu veure la classificació final a l’enllaç de chess-results.

20190731_R05 (48)

Primers taulers...

20190731_R05 (22)

Vista de la sala de joc...

20190731_R05 (23)

Vista de la sala de joc...

20190730_Torneig Nocturn Blitz (9)

Torneig Blitz Nocturn, 64 jugadors!

20190730_Torneig Nocturn Blitz (47)

Campió Blitz Nocturn, Thomas Rendle (ENG)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games