El jugador espanyol Manuel Pena suma la sisena victòria i es manté al capdavant

Després de colocarse líder en solitari en la ronda d’ahir, el jugador espanyol afrontava la primera proba de foc per mantenir-se al capdavant de la classificació. La resposta no ha pogut ser més contundent al guanyar amb les peces negres al seu fort compatriota Jaime Santos Latasa i per tant suma la sisena victòria consecutiva i es manté en el primer lloc de la classificació, ara amb un punt d’avantatge respecte els seus perseguidors.

Amb les peces negres ha repetit la mateixa variant de l’espanyola que ja li va donar bon resultat tot just en la ronda anterior. El seu rival ha canviat de línia per lluitar per avantatge en l’obertura i per tant és de suposar que estava ben preparat contra la variant. Després d’una llarga i complicada variant, plena de jugades precises, les blanques han acabat en una posició del mig joc amb un clar avantatge arribant a un final de torres superior.

Manuel Pena (ESP)

Mestre internacional Manuel Pena (ESP), líder del torneig

L’error s’ha produït en la jugada 29, on amb el moviment Tc7 tenien bones possibilitats d’endur-se la victòria en el final gràcies a la seva activitat. En el seu lloc el canvi d’una torre ha ajudat en la defensa i la transició al final de reis no era suficient per guanyar. Quan el final de reis semblava que acabaria en taules, una greu errada de càlcul ha permès les negres mobilitzar la majoria de peons en el flanc de dama per acabar guanyant la partida.

Amb 5 punts, a un punt de distància, trobem el grup perseguidor integrat per sis jugadors, Jean-Noel Riff (FRA), Romain Edouard (FRA), Daniel Forcen (ESP), Dan Zoler (ISR), Julio Suárez i Alfonso Jerez (ESP), un grup realment molt reduït fruit de la igualtat que continua havent per la part alta del torneig.

Das Soham (IND)

Das Soham (IND), amb només 2020 ELO i amb una performance propera als 2500!

A la segona taula l’enfrontament entre el gran mestre Jean-Noel Riff (FRA) i el mestre internacional Julio Suarez (ESP) ha acabat en taules. La partida no ha tingut gaire història. S’ha jugat una variant teòrica de la Defensa Francesa i s’han signat les taules en una posició igualada on cap dels dos jugadors ha trobat convenient arriscar.

El grup perseguidor està encapçalat pel número 1 del rànquing del torneig, el gran mestre francès Edouard Romain que avui ha guanyat amb les peces negres al també gran mestre Torbjorn Ringdal Hansen (NOR) en una partida que ha dominat en tot moment fins materialitzar l’avantatge posicional aconseguit

Els grans mestres Daniel Forcen (ESP) i Dan Zoler (ISR) tampoc han patit gaires dificultats per obtenir la victòria, ja que malgrat jugar amb les peces negres s’han imposat clarament enfront els mestres internacionals Marcos Llaneza (ESP) i P. Iniyan (IND).

La sorpresa de la jornada a la part alta s’ha produït en el sisè tauler on, amb les peces negres, el mestre internacional espanyol Alfonso Jerez ha acabat imposant-se en una llarga partida però en un final amb material d’avantatge al gran mestre d’Israel Arthur Kogan.

Amb 4½ punts el següent grup perseguidor ja s’amplia considerablement amb 13 jugadors, entre ells diversos grans mestres i mestres internacionals. Però no tots els favorits ja que grans mestres del nivell de Konstantin Landa (RUS) es troba amb quatre punts o el mateix guanyador del Gran Prix de ràpides Yannick Gozzoli amb 3½ desprès de perdre avui enfront el mestre internacional israelià Ido Ben Artzi. El cert és que aquesta edició està sent realment molt dura per la part mitjana de la taula.

Pel que fa a l’actuació dels jugadors del Principat el mestre internacional Robert Alomà continua sent el millor classificat amb 4½ punts. Avui ha superat en les complicacions del migjoc al mestre FIDE espanyol Daniel Gómez. A continuació, amb 4 punts en Raül Garcia, després de guanyar al també espanyol José A. Fernández.

Els persegueix a certa distància en Joan Moscoso amb 2½ i desprès, amb 2, els sub14 Àlex Alcón i Josep Mª Ribera juntament amb Josep Mª Montraveta.

Demà a les 15:30 hores la setena ronda i ja encarem així les tres darreres que acostumen a ser les decisives pel triomf final. Malgrat l’avantatge del líder, molts són els jugadors que el poden atrapar i ben segur que demà pot fer un pas de gegant ja que s’enfrontarà al número 1 del torneig, el francès Romain Edouard en una partida que pot ser molt significativa segons el resultat que es produeixi.

Emanuel Cimer (ARG)

Emanuel Cimer (ARG)


Alexis Tahay (FRA)

Alexis Tahay (FRA)


Patrick Nal (FRA)

Patrick Nal (FRA)


Ulrike Blum (GER)

Ulrike Blum (GER)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games