Arrenca la 39ena edició de l’Obert Internacional d’Andorra

Aquest dissabte a les 16:00 hores el President de la FEVA, Sr. Francesc Rechi acompanyat del director de l’Hotel Panorama, Sr. Xavier Miquel i de l’àrbitre principal del torneig, Sr. Enrique Oiarzabal han donat la benvinguda als assistents d’aquesta trenta-novena edició de l’Obert Internacional d’Escacs d’Andorra que, com en els darrers anys, es celebra a les instal·lacions de l’hotel Panorama d’Escaldes-Engordany.

El torneig ha comptat amb una inscripció de 133 jugadors, amb representació d’una vintena de països on destaca la nombrosa delegació noruega amb 7 representants, però com sempre les més nombroses són les dels nostre veïns, la del sud amb 50 participants i la del nord amb 23, just un més que els locals, 22. Entre la vintena de països cal destacar la presència d’un representant de Illes Maurici, un de Singapur i un dels Estats Units.

 

20230722_Andorra open_R01 (21)

Gabriel Mirza (IRL)

20230722_Andorra open_R01 (27)

Nils Martin (FRA)

20230722_Andorra open_R01 (26)

Marc Martínez (AND)

Pel que fa als jugadors titulats, el cap de sèrie és el gran mestre noruec Johan-Sebastian Christiansen (2603), acompanyat pel GM de Suècia Platon Galperin (2566) i el GM danès Allan Stig Rasmussen (2531). Fins a nou jugadors tenen un ELO superior als 2500.

Per part andorrana, el Gran Mestre Lance Henderson, número u del rànquing nacional, no ha pogut prendre part ja que a finals de la setmana vinent es desplaçarà a Baku per prendre part a la Copa del Món 2023. Així el representant del país amb més ELO és el jove sub16 Serni Ribera que ocupa el lloc 23è del rànquing de sortida. El seu germà, Josep Mª Ribera està en el lloc 37è i Daniel Gómez el 47è.

La primera ronda s’ha celebrat sense gaires resultats a destacar, però tot i així alguns dels teòrics favorits no han pogut doblegar la resistència dels seus rivals. Així ha estat, per exemple, en el vuitè tauler on el gran mestre espanyol Julen Arizmendi ha fet taules amb el francès Laurent Picart un jugador habitual del nostre torneig que s’ha defensat correctament amb les peces negres. A l’onzè tauler el gran mestre Arthur Kogan (ISR) ha hagut de suar de valent davant el jove jugador català sub12 Oriol Najar qui ha lluitat fins el darrer moment per intentar doblegar la resistència del seu experimentat rival.

El mestre FIDE Olexiy Bilych tampoc ha pogut amb la campiona de Catalunya sub20 Alba de Lomas qui, amb les peces blanques, ha controlat bé la partida fins signar unes meritòries taules. Per acabar el mestre FIDE català Màxim Ventura també ha hagut de signar les taules amb les peces blanques amb el jugador de Singapur Jimmy Tan que avui ha demostrat que té un ELO molt inferior a la seva força real.

Dos jugadors, però, han estat els que han donat realment la sorpresa. D’una banda l’andorrà Manel Cabarcos que ha superat el jugador d’Estònia Dion Krivenko, i d’altra el jove jugador hindú Vijay Saraogi Vivaan de 12 anys que ha superat, amb les peces negres, el mestre FIDE noruec Andre Nielsen.

Demà a les 10:00 hores hi ha el Gran Prix d’Escacs d’Andorra al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, mentre que la ronda de la tarda està prevista per les 16:00 hores, la mateixa que tots els dies llevat la darrera ronda que és pel matí.

 

20230722_Andorra open_R01 (17)

De Lomas, Alba vs Bilych, Olexiy

20230722_Andorra open_R01 (19)

Boudey, Simon vs Lubbe, Melanie

20230722_Andorra open_R01 (9)

Benvinguda als jugadors

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games