L’espanyol Manuel Pena torna a guanyar i manté la primera posició

El mestre internacional espanyol Manuel Pena ha sumat la setena victòria consecutiva en el torneig, mantenint per tant la primera posició i mantenint la distància respecte el segon classificat. La victòria d’avui ha estat un pas molt important de cara a acabar obtenint la primera plaça del torneig, a l’hora que ja s’assegura la norma de gran mestre internacional.

En aquesta setena ronda tenia un enfrontament realment molt complicat ja que davant, amb les peces negres, es trobava el número 1 del torneig, el gran mestre Romain Edouard (FRA) que necessitava aconseguir una victòria per atrapar-lo en la classificació. Després de l’obertura la posició es mantenia complicada amb moltes peces al tauler però una greu errada de càlcul del jugador francès en el moviment 19, on tenia que escapar amb el rei, ha permès que les blanques realitzessin una bonica combinació mitjançant la jugada «intermitja» 22.Txc8 que ha deixat al líder del torneig amb material d’avantatge que ha sabut imposar unes jugades més tard.

Daniel Forcen vs Jean Noel Riff

Daniel Forcen (ESP) vs Jean Noel Riff (FRA) a la segona taula...

A un punt de distància trobem tant sols dos jugadors, els espanyols Daniel Forcen i Alfonso Jerez. El gran mestre espanyol Daniel Forcen Esteban ha estat el primer en assolir aquesta puntuació al imposar-se amb les peces blanques al gran mestre francès Jean-Noel Riff.

A l’obertura, una de les variants de moda (6.h3) per complicadíssima Siciliana Najdorf, les negres han realitzat el temàtic sacrifici de qualitat a c3 per capturar el peó e4 amb una bona compensació gràcies al domini central. A partir d’aquí ambdós jugadors han hagut de precisar molt els seus moviments i finalment han estat les negres les que han comès una errada que el jugador espanyol ha aprofitat per simplificar la posició canviant les dames arribant, així, a un final superior on ha acabat imposant la seva tècnica per materialitzar l’avantatge en victòria.

Alfonso Jerez (ESP)

El Mestre Internacional Alfonso Jerez (ESP), gran actuació amb 6 punts!

El mestre internacional Alfonso Jerez Perez (ESP) ha estat el segon jugador en incorporar-se al grup de 6 punts desprès de la seva victòria enfront el mestre internacional italià Alessio Valsecchi. En el migjoc s’ha produït una posició amb enrocs oposats i per tant ambdós jugadors han intentat desenvolupar la iniciativa en el flanc pertinent. En els destrets de temps s’ha donat un canvi de la dama per les dues torres, en un principi lleugerament favorable a les negres. El jugador català ha aconseguit coordinar les torres per així mantenir la seva posició. Una greu errada del seu rival, que s’ha penjat un peó, li ha permès prendre l’avantatge fins acabar obtenint la victòria.

A la tercera taula el ex-campió d’Espanya sub18, Julio Suárez ha aprofitat una errada en el migjoc del seu experimentat rival, el gran mestre Dan Zoler, per aconseguir, mitjançant un sacrifici de qualitat, una posició totalment guanyadora. El cert, és que a partir d’aquí s’ha complicat molt ja que no ha trobat una manera senzilla de materialitzar l’avantatge en victòria i a permès al seu rival escapar-se en un final de dames i alfils de diferent color amb dos peons de menys.

Amb aquest resultat ambdós jugadors es queden amb 5½ punts i s’afegeixen només dos jugadors més, el mestre internacional d’Israel Alexander Kaspi que ha guanyat l’espanyol Jaime Santos, i el seu compatriota Ido Ben Artzi que s’ha imposat al seu company Israel Caspi.

Amb 5 punts el grup perseguidor és molt gran ja que hi ha fins a quinze jugadors, i per tant aquestes dos rondes només tenen l’opció de lluitar per la victòria per intentar atrapar els líders.

Sorprèn la baixa puntuació quan tant sols queden dues rondes per acabar de molts dels caps de sèrie. Per exemple, Romain Edouard número 1 amb 5 punts, Konstantin Landa número 2 amb 4½, els mateixos que Yannick Gozzoli (número 3) o Tal Baron (número 6). El torneig, com ja vam avançar en la crònica del primer dia, té una part mitjana molt forta, amb jugadors durs i potser amb poc ELO, i les conseqüències les estan pagant els jugadors teòricament més forts que tenen molts problemes per sumar victòries.

Per part andorrana en Robert Alomà es manté al capdavant dels jugadors del Principat amb 5 punts. En aquesta ronda ha desaprofitat una posició avantatjosa per endur-se el punt sencer davant el jugador hindú Das Soham, que es manté com una de les revelacions del torneig i es troba amb una bona puntuació per acabar aconseguint norma de mestre internacional.

Amb 4 punts el segueix Raül Garcia que ha perdut enfront el també hindú i mestre internacional P. Iniyan en una partida en la que el seu rival ha sabut aprofitar l’avantatge aconseguit en el migjoc per guanyar en el final, malgrat que s’ha trobat amb una forta resistència per part del seu rival.

A continuació, amb 3 punts, Josep Mª Montraveta que ha guanyat Koen Wijnhofen (FRA) i Josep Mª Ribera que ha obtingut la victòria davant Ida Landsverk (NOR). Amb 2½ punts Àlex Alcón que ha fet taules enfront un rival superior, Roman Granados (ESP).

Ahir a la nit es va realitzar el tradicional «sopar de germanor», aquesta vegada al Restaurant Mussol on van assistir 29 persones entre jugadors i acompanyants. És un bon moment per xerrar de manera distesa i de pas conèixer altres jugadors d’altres països per conèixer diversos aspectes de l’esport que ens uneix a tots plegats!

Robert Aloma (AND)

Robert Alomà (AND)


Jean Marc Degraeve (FRA)

Jean Marc Degraeve (FRA)


Sebastian Fell (ARG)

Sebastian Fell (ARG)


Reyk Schaefer (GER)

Reyk Schaefer (GER)


Bruno Burbach (GER)

Bruno Burbach (GER)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games