La tercera ronda jugada aquesta tarda a l’Hotel Panorama ha presentat ja moltes més sorpreses degut a que els jugadors titulats han començat a enfrontar-se entre ells i per tant el nivell d’ambdós jugadors començava a igualar-se.

De fet entre els taulers dos i cinc cap jugador ha pogut aconseguir la victòria, i malgrat que alguns ho han intentat fins el final, totes elles han acabat amb taules. Per tant són uns quants els jugadors capdavanters que no han pogut sumar la tercera victòria consecutiva.

Per tant, després dels resultats, es redueix notablement el grup capdavanter malgrat que encara és molt aviat i molt nombrós com per començar a especular en candidats al triomf, en una edició on precisament el nivell mitjà preveu una dura lluita fins el final.

Proba de la duresa de la ronda ha estat la darrera partida en acabar, la que enfrontava el gran mestre Dan Zoler (ISR) contra el jugador hindú PC Iyer Akash que ha finalitzat després de gairebé 6 hores de joc. Finalment el jugador d’Israel ha sabut aprofitar el peó d’avantatge per guanyar la partida amb el sempre complicat mat d’alfil i cavall, un dels finals necessaris dins dels coneixements bàsics dels jugadors amb un cert nivell.

20170724 Ronda 03

B. Vignesh (IND)

Donant dades més concretes, després d’aquesta tercera ronda el grup de jugadors amb el 100% dels punts està integrat per 10 jugadors tots ells titulats i de fet gairebé tots ells grans mestres.

Entre ells es troba el número 1, el francès Romain Edouard acompanyat pels jugadors Jaime Santos (ESP), Daniel Forcen (ESP), Gabriel del Rio (ESP), Dan Zoler (ISR), Jean-Noel Riff (FRA), Israel Caspi (ISR), Lluís Comas (ESP), Julio Suárez (ESP) i Manuel Pena (ESP). Els mestres espanyols no han fallat i per tant són majoria!

Amb aquesta nòmina demà s’esperen encreuaments molt interessants i per tant ben segur que el grup capdavanter encara s’estrenyerà molt més!

Pel que fa a la participació andorrana en Robert Alomà ha sumat la seva segona victòria i per tant es recupera de l’ensopegada d’ahir. En Raül Garcia també ha guanyat i per tant ambdós es troben amb dos punts.

Amb 1½ punts els segueix en Josep M. Montraveta que avui ha fet taules davant un jugador amb ELO FIDE i per tant va per molt bon camí per acabar aconseguint rànquing internacional.

Amb 1 punt en Valentí Riba després de perdre en una llarga partida enfront el francès Laurent Picart, un habitual del nostre torneig, i els sub14, acabats d’arribar del Campionat d’Espanya de la categoria a Salobreña, Josep Mª Ribera i Àlex Alcón que avui han jugat la seva primera partida per aconseguir el seu primer punt.

Per acabar la crònica mencionar que demà, dimarts 25 de juliol, i degut a la coincidència de dates del torneig amb la Festa Major d’Escaldes, es farà el tradicional Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany.

Aquest any, però, ha patit un canvi de format i de seu, ja que es jugarà a la sala de joc de l’open, a l’Hotel Panorama a les 22:00 hores. El torneig, de partides amb 3 minuts més increment de 2 segons per jugador on es poden inscriure tots els aficionats que ho desitgin, està previst que tingui una durada de dues hores.

20170724 Ronda 03

Romain Edouard (FRA) vs Alfonso Llorente (ESP)

20170724 Ronda 03

Yannick Gozzoli (FRA) vs Hansen Torbjorn R. (NOR)

20170724 Ronda 03

P. Iniyan (IND) vs Arthur Kogan (ISR)

20170724 Ronda 03

Michal Lahav (ISR)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games