El gran mestre P. Iniyan (IND) campió del Gran Prix

Comencem la crònica d’avui felicitant al campió del Gran Prix d’Escacs d’Andorra 2022, el gran Mestre hindú P. Iniyan foto que em triat per encapçalar el resum de la jornada.

El torneig, celebrat aquest matí de 10:00 a 13:00 hores al Centre de Congressos d’Andorra ha aplegat 87 jugadors a un ritme ràpid de 3+2. Podeu consultar l’extensa crònica i veure les fotografies, tant de la competició com del lliurament de premis. Per resultats i classificació final, chess-results!

Pel que fa a la segona ronda de l’open, aquesta ja no ha resultat tant senzilla pels caps de sèrie. Les partides han estat molt més complicades i de fet alguns jugadors sembla que han acusat el cansament al prendre part en el torneig de ràpides del matí.

20220725 Fernando Arguijo (ESP)

Fernando Arguijo (ESP)

20220725 Isabelle Malassagne (FRA)

Isabelle Malassagne (FRA)

20220725 Javier Saez (ESP)

Javier Saez (ESP)

De fet no cal anar gaire lluny en els taulers per veure quins han estat els jugadors que han punxat! Al primer tauler, el número u del torneig, el gran mestre d’Israel Ori Kobo no ha pogut passar de les taules davant el mestre internacional mexicà Luis Carlos Torres. Si valorem la partida, aquesta ha estat sempre molt igualada i malgrat els intents de les blanques, el jugador mexicà ha sabut simplificar amb canvis precisos de peces fins arribar a un final igualat.

Tampoc han pogut passar de les taules els grans mestres Arthur Kogan i Marc Narciso que han signat aquest resultat amb els mestres FIDE Samuel Weber (GER) i Ivan Martínez (ESP). Per la seva banda, els mestres internacionals Pablo Cruz, Jean-François Jolly, Yovann Gatineau, Stefan Macak i Alexander Krayz han empatat davant Sergi Pham i Jonathan W. Arnott, Ragnar Holm, Leo Valle i Xavier Mompel respectivament. De fet cal afegir que els catalans Leo Valle i Xavier Mompel són molt joves, i per tant el seu resultat és encara molt més meritori.

Més sorprenent, però, ha estat la derrota del número 5 del rànquing, el gran mestre colombià Jaime Cuartas que en els seus intents en complicar la partida s’ha vist superat pel mestre FIDE francès Benjamin Defromont que ha aprofitat les decisions arriscades del seu rival per prendre un avantatge decisiu que ha sabut materialitzar en victòria.

També ha obtingut un resultat destacable el jove jugador hindú Das Arpan (Jr) que, amb les peces blanques, ha superat clarament el mestre internacional francès Mahel Boyer ui potser ha notat el cansament de l’esforç matinal ja que tot just ha estat sots-campió del gran Prix.

Per part andorrana en Felipe Porras ha aconseguit la segona victòria i per tant és col·loca com a millor jugador andorrà en la classificació. En Daniel Gómez no ha pogut, en canvi puntuar i ha perdut enfront el mestre FIDE Aaron Alonso (ESP) quedant-se per tant amb 1 punts.

Alguns dels jugadors andorrans s’han recuperat de la derrota d’ahir sumant la primera victòria. Així és el cas de Cristofer Luke, Josep Mª Montraveta, Manuel Cabarcos, Àlex Alcón i Josep Vañó.

Demà tenim jornada doble, amb partides a les 9:00 i 16:00 hores. Una proba de residència que alguns jugadors no volen patir i per tant han demanat un bye en la ronda matinal.

20220725 Benet Pantebre i Enrique Ramos

Benet Pantebre i Enrique Ramos

20220725 Xavier Mompel (ESP)

Xavier Mompel (ESP)

20220725 Cristofer Luke (AND)

Cristofer Luke (AND)

20220725 Héctor Gómez (ESP)

Héctor Gómez (ESP)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games