Comença el 38è Open Internacional després dos anys sense poder organitzar-lo

Aquesta tarda a les 16:00 hores ha arrencat a l’Hotel Panorama d’Escaldes-Engordany la 38ª edició de l’open internacional d’escacs. Una edició realment molt esperada ja que s’hauria d’haver celebrat el 2020, però malauradament la pandèmia va provocar la seva suspensió, i tampoc es va poder organitzar el 2021 degut a que la situació sanitària del país tampoc ho aconsellava.

La resposta enguany ha estat molt bona, amb més de 140 jugadors inscrits i prop del màxim de capacitat de la sala de joc, limitada a 150 participants.

Així, el Sr. Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports, juntament amb el president de la FEVA, Francesc Rechi, han donat la benvinguda als participants i acompanyants que al llarg d’aquesta setmana, fins el proper diumenge 31 de juliol, estaran al Principat prenent part en aquest esdeveniment.

20220724_AndorraOpen_R01 (17)

Mark A. Berkovich (ISR)

20220724_AndorraOpen_R01 (18)

Felipe Porras (AND)

20220724_AndorraOpen_R01 (19)

Goio Uriarte (ESP)

Pel que fa a les estadístiques, trobem representació de 20 països diferents, encapçalats pels jugadors espanyols, el país més nombrós i francesos amb 21 jugadors. Andorra té enguany només 12 jugadors, en bona part degut a la coincidència de dates amb les olimpíades d’escacs que comencen el proper 28 de juliol i on marxen els jugadors dels equips masculí i femení.

Destaca també precisament la representació hindú amb 7 jugadors, Israel amb 6 i Noruega amb 5.

Pel que fa als titulats enguany prenen part 9 grans mestres, 23 mestres internacionals i 17 mestres FIDE. El cap de sèrie és el jugador israelià Ori Kobo seguit del gran mestre hindú P. Iniyan i el mestre internacional d’Eslovàquia Martin Neugebauer.

La primera ronda d’un torneig per sistema suís com aquest és, en teoria, un tràmit pels teòrics caps de sèrie, però el cert és que enguany alguns d’ells per obtenir la victòria han hagut d’utilitzar més de 5 hores de joc, com ha estat el cas del gran mestre d’Ucraïna Yuri Solodovnichenko que ha suat de valent per doblegar la resistència de la mestre FIDE francesa Isabelle Malassagne que de fet ha perdut per una errada en una posició de taules.

Així finalment només s’ha produït una sorpresa, concretament en el tauler 10 on el fort mestre internacional francès Pierre Laurent-Paoli no ha pogut superar el jove jugador ucraïnès sub16 Mykhailo Podolskyi en una partida que ha sortit força igualada després de l’obertura.

Pel que fa als jugadors andorrans només han obtingut el punt els mestres FIDE Felipe Porras i Daniel Gómez. Cristofer Luke ha perdut al cinquè tauler amb el gran mestre colombià Jaime Cuartas. El mateix resultat han tingut la resta de jugadors del país, però cal dir que tots ells s’han enfrontat amb rivals teòricament superiors.

Demà, a les 10:00 hores es celebrarà el Gran Prix d’Andorra, torneig de partides ràpides (3+2) organitzat pel Centre d’Escacs d’Andorra, amb el patrocini de BSABANC i l’honorable Comú d’Andorra la Vella.

Les partides es disputaran enguany al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i s’han hagut de tancar inscripcions degut a l’alta demanda que ha hagut per prendre-hi part. Molts d’ells són jugadors de l’obert i entre ells un bon grapat de jugadors titulats, malgrat que aquí s’afegeixen els jugadors que vindran al país tant sols per prendre part en aquest atractiu torneig.

A les 16:00 hores, a l’Hotel Panorama, es disputarà la segona ronda de l’Open internacional en la que com cada any els jugadors que hagin decidit prendre part en les ràpides hauran de saber gestionar les seves forces!

20220724_AndorraOpen_R01 (3)

Benvinguda als jugadors!

20220724_AndorraOpen_R01 (15)

Sala de joc

20220724_AndorraOpen_R01 (9)

Vista de la sala de joc...

20220724_AndorraOpen_R01 (12)

Vista de la sala de joc...

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games