El mestre internacional holandès Miguoel Admiraal líder en solitari

Aquesta quarta ronda arrencava amb la possibilitat de que la jornada acabés amb un grup més reduït de líders ja que tant sols 7 jugadors tenien l’opció de continuar amb la bona ratxa inicial per assolir la quarta victòria consecutiva.

L’únic jugador que ha pogut sumar la quarta victòria ha estat l’holandès Miguoel Admiraal i ho ha fet amb una excel·lent partida amb les peces negres davant el gran mestre americà Alexander Shabalov. El cert és que sense un anàlisis profund és molt difícil treure conclusions ja que després de l’obertura, una complicada variant del avanç de la Defensa Caro-Kann, semblava que eren les blanques les que tenien al seu abast la iniciativa. Les negres, però, han sabut trobar contrajoc i finalment han pogut atrapar l’exposat rei rival.

20180724 R04

GM Maxime Lagarde (FRA)

20180724 R04

MI Quentin Loiseau (FRA)

Del grup capdavanter la primera partida en acabar ha estat la disputada en el tercer tauler entre els grans mestres Christopher Repka (SVK) amb les peces blanques i Evgeny Postny (ISR). Ha estat la partida més igualada i on realment cap dels dos jugadors, després de l’obertura, tenia opcions de lluitar per un avantatge real. Després del canvi de dames s’ha signat l’empat.

En els dos primers taulers, en canvi, les partides han estat realment molt disputades, però després d’una llarga lluita cap dels jugadors ha pogut acabar obtenint el triomf, acabant ambdues en taules.

El gran mestre alemany Vitaly Kunin amb les peces blanques ha pressionat molt al seu rival, el número u del rànquing, el gran mestre ucraïnès Sergey Fedorchuk. De fet les negres han patit molt per culpa de la debilitat de la casella c6, típica en aquestes estructures de peons de la Índia de Dama, combinada amb la mala col·locació del cavall de a6. Malgrat tot les negres s’han defensat amb molta cura per anar poc a poc simplificant la posició i acabar signant les taules en un final de torres amb igualtat de peons.

Més difícil ho ha tingut el número dos del torneig, el gran mestre francès Maxime Lagarde que amb les peces blanques ha vist com el seu rival, el gran mestre espanyol Julen Arizmendi, neutralitzava amb molta cura la pressió sobre el seu enroc per acabar simplificant la posició amb un peó d’avantatge. El fet de que aquest peó estigués doblat ha permès les blanques canviar peons en un final de torres que ha acabat en taules.

Aquestes tres taules en les tres primeres partides han provocat un reagrupament de jugadors en el grup perseguidor, ja que molts dels integrants del grup amb 2½ punts han obtingut la victòria. Amb 3½ trobem fins a onze jugadors. Als esmentats Fedorchuk, Lagarde, Postny, Kunin, Repka i Arizmendi, cal afegir Del Rio (ESP), Smith (SWE), Nayhebaver (SVK), Pena (ESP) i Narciso (ESP).

Per part andorrana en Robert Alomà continua sent el jugador amb més punts, concretament amb 3 desprès de la victòria d’avui. Victòria realment força complicada i que ha assolit desprès de 5 hores de joc gràcies a una errada de la seva rival, la jugadora de Brasil Kathie Goulart Librelato que ha aguantat moltes jugades en una posició inferior però que ha perdut en el darrer moment, fruit del cansament i els destrets de temps.

Amb 2 punts Raül Garcia i Àlex Alcón que avui s’ha imposat amb les peces blanques a un rival superior, el jugador Anton Benet. Amb 1½ punts tres jugadors. En Serni Ribera que avui ha perdut enfront el francès Laurent Picart, i en Josep Mª Ribera juntament amb en Jaume Alcón que han guanyat les seves partides davant Raul de Mendizábal i Víctor Martínez respectivament. També han estrenat en aquesta quarta ronda el seu marcador particular en Joan Moscoso i en Marc Martínez.

La partida de la jornada, però, ha estat la disputada en el tauler número 20 on la mestre internacional femenina francesa Natacha Benmesbah ha trigat més de 5 hores i mitja per doblegar la defensa del seu compatriota Younes El Mchaouri Mas. Una partida maratoniana i esgotadora per ambdós jugadors.

Avui acomiadem la crònica recordant que aquesta nit a les 22:00 hores a l’Hotel Panorama es realitzarà el tradicional Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany, amb partides ràpides de 3 minuts amb un increment de dos segons per jugada i que és obert a tots aquells aficionats que tinguin ganes de jugar. La llista d’inscrits es pot trobar en el següent enllaç de chess-results.

20180724 R04

Vista dels primers taulers

20180724 R04

Vista de la sala de joc

20180724 R04

Vista sala de joc

20180724 R04

Jana de la Riva (AND) vs Ben Han Xuqian (HKG), dos dels més petits!

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games