Set jugadors al capdavant amb 3 victòries

Desprès d’aquesta tercera ronda el grup capdavanter s’ha reduït considerablement i tant sols un grup de set jugadors ha pogut sumar la tercera victòria consecutiva. Per tant, els grans mestres Fedorchuk (UKR), Lagarde (FRA), Postny (ISR), Kunin (GER), Repka (SVK) i Arizmendi (ESP) juntament amb el mestre internacional Admiraal (NED) és el primer grup de líders d’aquesta trenta-sisena edició.

Avui hem tingut unes partides molt interessants en els primers taulers, i per tant la retransmissió de les vuit primeres partides haurà resultat molt entretinguda pels aficionats.

20180723_Andorra open R03_05

Alexander Shabalov (USA)

20180723_Andorra open R03_06

Sergei Beshukov (RUS)

20180723_Andorra open R03_07

Alejandro Barbero (ESP)

En el primer tauler, el mestre internacional del Principat, Robert Alomà, ha jugat contra el principal favorit del torneig, el gran mestre Sergey Fedorchuk. El jugador ucraïnès tenia una idea nova en l’obertura, fet que ha començat a crear problemes des de bon inici a en Robert. Al mig joc ha intentat sacrificar un peó per obrir la posició però en Sergey s’ha defensat bé i ha contraatacat amb un sacrifici de qualitat. Amb les destretes de temps la partida ja estava decidida, i el nº1 del rànquing s’ha endut la victòria.

En el segon tauler el gran mestre francès Maxime Lagarde, amb les peces negres i amb una complicada variant de la Siciliana Najdorf, s’ha imposat al mestre internacional Jordi Fluvià després d’una partida, més aviat curta, però amb varies complicacions en què el blanc ha comès imprecisions i el negre no ha donat cap opció, aprofitant tots els errors del jugador català.

La victòria en el tercer tauler del gran mestre israelià Evgeny Postny també ha estat molt elegant, amb sacrificis i peces penjades, davant el també gran mestre Sergei Beshukov de Rússia.

L’alemany Vitaly Kunin ha tingut una partida realment complex per endur-se la victòria enfront el mestre FIDE català Joan Trepat. Les blanques, quan tenien una posició amb menys espai, han buscat complicacions mitjançant un sacrifici posicional de peó per aconseguir el control de les caselles blanques que finalment li ha atorgat una forta iniciativa que ha pogut transformar en victòria.

Per la seva banda Repka, Arizmendi i Admiraal han solventat amb relativa comoditat els seus compromisos i completen, per tant, el grup de jugadors capdavanters.

També cal destacar el resultat d’alguns dels jugadors que venen a lluitar per normes internacionals. Així els empats d’Alfonso Jerez (ESP), Joshua D. Ruiz (COL), Marco Ferrante (ITA) i Julien Saada (FRA), són molt bons per continuar de cara als seus objectius.

Per part andorrana els millors classificats són en Robert Alomà malgrat la derrota i Raül Garcia, ambdós amb dos punts. Avui en general els nostres jugadors han puntuat amb eficàcia i així tenim les victòries de Serni Ribera (1½ punts), Valentí Riba, Àlex Alcón i Manuel Cabarcos, tots ells amb 1 punt. En Josep Mª Ribera i en Jaume Alcón han jugat junts en una partida força disputada que ha acabat en taules.

Avui, tot just abans de començar la ronda, s’ha realitzat el sorteig d’entrades pel Centre Termolúdic de Caldea i set agraciats podran gaudir gratuïtament de les seves instal·lacions.

Demà, però, tindran una segona oportunitat gràcies al Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany que es realitzarà a la mateixa sala de joc de l’open a les 22:00 hores i on els guanyadors rebran entrades per INUU o Caldea.

20180723_Andorra open R03_02

Vista dels primers taulers

20180723_Andorra open R03_04

Vista de la sala de joc

20180723_Andorra open R03_14

Vista sala de joc

20180723_Andorra open R03_21

Vista sala de joc

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games