Segona ronda i comencen les primeres sorpreses

La segona ronda del torneig ha portat les primeres sorpreses, però també és just reconèixer que alguns dels participants del Gran Prix d’Andorra celebrat aquest matí, han sofert les conseqüències d’haver jugat un torneig de ràpides de 9 rondes abans de la partida de la tarda.

Per cert, aprofitem aquesta crònica per comentar de pas que el guanyador ha estat el gran mestre d’Israel Evgeny Postny amb uns impressionants 8½ de 9 amb un punt i mig d’avantatge respecte el grup perseguidor, quatre jugadors amb set punts. Poden llegir la crònica i veure les fotografies en l’enllaç corresponent.

Dit això, en centrarem en el més interessant que ha succeït aquesta tarda a la sala de joc, dins l’Hotel Panorama.

20180722 Andorra open R2

Molta lluita a les dues primeres taules

20180722 Andorra open R2

Els grans mestre Postny (ISR) i Shabalov (USA)

La primera sorpresa la trobem a la taula set on el jugador espanyol Gabriel Fernández ha fet taules amb les peces blanques enfront el gran mestre francès Adrien Demuth en una partida on ha sabut neutralitzar els intents del seu rival per endur-se la victòria.

Uns taulers més avall, en el 13è, ha estat el vigent campió qui no ha passat de l’empat. Així el mestre espanyol Manuel Pena ha signat les taules en un final amb peó de desavantatge enfront la jugadora suïssa i mestre FIDE Camille De Seroux.

En el tauler 20 ha estat el mestre internacional francès Quentin Loiseau qui ha signat l’empat, en aquest cas davant una de les integrants de l’equip olímpic de Brasil, Kathie Goulart Librelato, qui per cert venia de realitzar una molt bona actuació en el torneig de ràpides d’aquest matí.

Juliana Terao (BRA) i Ferran Solé (ESP) són els altres jugadors amb un punt que no han passat de l’empat en aquesta segona ronda enfront rivals teòricament inferiors.

Per part andorrana l’únic jugador amb dos victòries és el mestre internacional Robert Alomà que avui ha obtingut el punt davant Anton Benet (ESP). Demà el tindrem a la retransmissió ja que jugarà en el primer tauler enfront el gran mestre ucraïnès Sergey Fedorchuk.

Cal destacar entre els nostres jugadors la victòria de la sub14 Ariadna de la Riva enfront la jugadora de Rússia Ekaterina Beshukova i les taules del sub12 Serni Ribera davant el català Sergio Picatoste.

Acabarem la crònica comentant que avui hem rebut la visita de dos grans mestres força coneguts, Mohamed Al-Modiakhi i l’excampiona del món Zhu Chen.

20180722 Andorra open R2

Zhu Chen i Al-Modiakhi

En aquest cas, però, no ho han fet en qualitat de jugadors, sinó per presentar-nos de manera oficial la candidatura de la FIDE on la jugadora es presenta com a tresorera de la candidatura encapçalada per Arkady Dvorkovich.

20180722 Andorra open R2

Sala de joc

20180722 Andorra open R2

Sala de joc

20180722 Andorra open R2

Sala de joc

20180722 Andorra open R2

Patrícia Llaneza (ESP), una estoneta entretinguda!

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games