Arrenca una nova edició sense sorpreses destacades

Poc després de les 16:00 hores, el President de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra acompanyat de Ramon Manzanares en representació de l’Hotel Panorama i l’àrbitre principal del torneig, Enrique Oiarzabal, ha donat inici la 36ena edició de l’Obert Internacional d’Escacs d’Andorra a l’Hotel Panorama d’Escaldes-Engordany.

Enguany la primera ronda ha començat amb 126 jugadors, que no són tots, ja que demà, a la segona ronda, s’incorporaran els jugadors que, per diversos motius, han demanat un bye en la primera i per tant es consolidarà el nombre final d’inscrits.

El nivell mitjà es manté respecte altres edicions i destaca la presència de dotze grans mestres, dos d’ells amb un ELO superior als 2600, el número u, l’ucraïnès Fedorchuk, i el número dos, el francès Lagarde.

20180721 Andorra Open R01

20180721 Andorra Chess Open

Entre els jugadors forans com és el més habitual, el grup més nombrós és el d’espanyols, amb una nodrida representació on hi ha jugadors de tots els nivells, grans mestres, mestres internacionals, jugadors amateurs i jugadors amb molt projecció, fent gairebé un total de 60 jugadors.

Els segueix la representació francesa amb 22 jugadors i després l’andorrana on 12 dels nostres jugadors han pogut prendre part en el torneig.

Pel que fa als representants més exòtics cal mencionar que participants d’Hong Kong que ja van prendre part el 2017 han repetit, juntament amb la selecció brasilera femenina que està realitzant un tour de torneigs de cara a preparar les olimpíades d’escacs que es celebraran a finals de de setembre a Batumi (Geòrgia). En total trobem representants de 23 nacionalitats diferents.

Com succeeix cada any, la primera ronda acostuma a ser un tràmit pels jugadors teòricament més experimentats, però el cert, és que la ronda ha finalitzat prop de les 21:00 hores i no tots els favorits han aconseguit el triomf final.

Pel que fa als caps de sèrie el cert és que molt pocs han fallat. El primer resultat «sorpresa» el trobem a la taula 32 on el mestre català Jordi Serra ha fet taules amb l’irlandès Kevin A. Burke. També han aconseguit signar l’empat Victor Martínez davant el mestre FIDE Konstantin Zalkind (ISR) a la taula 40 i Lucas Herrero a la taula 58 davant la mestre FIDE femenina Alina Beshukova.

L’únic jugador que ha assolit la victòria enfront un rival teòricament superior ha estat el sub14 Oscar Cubero que ha guanyat la seva partida al francès Anthony Guennoun.

Demà, a les 10:00 hores es celebrarà el Gran Prix d’Andorra, torneig de partides ràpides organitzat pel Centre d’Escacs d’Andorra la Vella, amb el patrocini del Banc de Sabadell d’Andorra i l’honorable Comú d’Andorra la Vella. Les partides es disputaran a la Sala Àgora (al costat del Servei de Circulació a la plaça Lídia Armengol).

El torneig comptarà amb una participació superior als 80 jugadors, molts d’ells jugadors del Open i entre ells un bon grapat de jugadors titulats.

A les 16:00 hores, a l’hotel Panorama, es disputarà la segona ronda de l’Open internacional.

20180721 Andorra Open R01

20180721 Andorra Open R01

20180721 Andorra Open R01

20180721 Andorra Open R01

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games