Només 5 jugadors al capdavant de la classificació

Aquest matí a les 9:00 ha donat inici la tercera ronda en la que ben segur serà la jornada més dura i intensa pels jugadors del torneig ja que també hauran de jugar, a les 16:00 hores, la quarta ronda.

En tots els anys d’història del torneig és la primera vegada que, degut a motius organitzatius, es realitzarà una jornada doble. En el nostre cas preferim que els jugadors només tinguin una partida per dia i per tant l’objectiu de cara al 2023 és tornar al format habitual i que així no hi hagi la possibilitat de que alguns jugadors estiguin 8 o més hores dins la sala de joc.

I també, com és habitual en les rondes diürnes algun jugador s’ha adormit o ha arribat tard a la ronda, exhaurint els 30 minuts de cortesia que hi ha per presentar-se.

20220725 Ethan Saya (FRA)

Ethan Saya (FRA)

20220726 Lali Bibilashvili (GEO)

Lali Bibilashvili (GEO)

20220726 Alex Alcon (AND)

Alex Alcon (AND)

Pel que fa a l’aspecte esportiu d’aquesta tercera ronda, cal dir que el grup de jugadors capdavanter s’ha escurçat considerablement.

Abans de l’inici fins 23 jugadors es trobaven amb 2 punts, però després de les partides només 5 es troben amb 3 victòries degut a que la resta d’encontres han finalitzat en taules.

Així el torneig està liderat pels grans mestres P. Iniyan (IND), Dan Zoler (ISR) i els mestres internacionals Martin Neugebauer (SVK), Mads Vestby-Ellingsen (NOR) i VS Rathanvel (IND).

En els dos primers taulers tant Iniyan com Zoler s’han desfet amb relativa facilitat dels seus rivals, els mestres internacionals Luis Rojas (CHI) i Mark A. Berkovich (ISR).

Força instructiva ha estat la partida celebrada en el segon tauler, on  el jugador eslovac, Neugebauer ha aprofitat la força del seu peó lliure juntament amb l’activitat de les peces per acabar guanyant material i la partida davant Alexander Katz (USA).

El jugador noruec per la seva part s’ha imposat al gran mestre espanyol Josep Manuel López amb les peces negres, un excel·lent resultat que li permet lluitar amb cara i ulls per l’obtenció d’una norma de gran mestre que sense cap mena de dubtes deu ser el seu objectiu esportiu en aquest torneig.

El darrer jugador amb aquesta tercera victòria consecutiva és el mestre internacional hindú VS Rathanvel que amb les peces negres ha superat l’únic jugador del Principat que es trobava amb dos victòries, Felipe Porras.

Així doncs amb només cinc jugadors amb 3 punts, els creuaments faran que els dos primers taulers de la ronda d’aquesta tarda siguin realment partides molt interessants i cal veure amb qui s’enfrontarà el cinquè que buscarà un jugador amb 2½ punts. En funció dels resultats, per tant, podríem tenir el primer líder en solitari del torneig.

Pel que fa als jugadors del país, amb 2 punts, apart de Felipe Porras, trobem Daniel Gómez, Cristofer Luke i Josep Mª Montraveta gràcies a les seves victòries d’avui.

Amb 1½ Manuel Cabarcos després de signar les taules amb el francès Gaetan Roque i també l’Àlex Alcón que en una maratoniana partida ha aconseguit les taules enfront el jugador català Marc Pozanco. Bon resultat doncs d’ambdós jugadors andorrans que han puntuat amb rivals amb un ELO superior.

Per la seva banda s’han estrenat, i per tant obtenen el primer punt, Matthew Henderson, David Sinfreu i Jaume Alcón, mentre que en Manel Barragan ha fet taules.

20220726 Ronda 3!

Ronda 3!

20220726 Ulrikke Langvik (NOR)

Ulrikke Langvik (NOR)

20220726 Alexander Oliver Mai (ISL)

Alexander Oliver Mai (ISL)

20220726 Pablo Cruz (ESP)

Pablo Cruz (ESP)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games