Moltes taules al capdavant. 10 jugadors empatats amb 3½

Després de l’esforç realitzat en la jornada matinal era de preveure que alguns jugadors no volguessin tenir partida llarga per la tarda, o en tot cas evitar entrar en complicacions, fet que en moltes ocasions acaba duent la partida a posicions d’igualtat.

Això és el que ha succeït en algunes de les partides de la ronda d’avui. La primera partida de la part alta en acabar ha estat la del primer tauler, on els jugadors hindús Rathanvel i Iniyan han triat una variant de la Najdorf que porta immediatament a canvis de peces i una posició igualada.

En el segon tauler, en canvi, Neugebauer (SVK) i Zoler (ISR) han jugat una partida força arriscada, ambdós a la recerca de la victòria. En les complicacions semblava que les negres tenien la iniciativa i finalment el mestre internacional eslovac ha hagut de solventar els seus problemes mitjançant el sacrifici d’una peça per forçar l’escac perpetu.

20220726 Kristian Stuvik Holm (NOR)

Kristian Stuvik Holm (NOR)

20220726 Deepak Aaron (USA)

Deepak Aaron (USA)

20220726 Martina Ribo (ESP)

Martina Ribo (ESP)

Per la seva banda el mestre internacional noruec Mads Vestby-Ellingsen ha triat una variant força sòlida per combatre la defensa índia de rei plantejada pel gran mestre Hipólito Asis (ESP) canviant dames molt aviat i capturant un peó deixant la iniciativa a mans del rival. Les negres han tingut un joc actiu de peces amb àmplia compensació, però no ha donat per més que taules.

En el quart tauler el mestre internacional francès Jean-François Jolly també ha jugat sòlid i ha acabat signant les taules amb el número u del torneig, el gran mestre Ori Kobo que no ha trobat manera de desequilibrar la posició.

Del grup de jugadors amb 2½ han pogut guanyar el mestre internacional Ghosh Aronyak (IND) que ha superat Yovann Gatineau (FRA) i el mestre internacional Pablo Almagro (ESP) davant el mexicà Luis Carlos Torres.

Aquí cal destacar dues victòries. D’una banda la del mestre FIDE Yahli Sokolovsky (ISR) davant el gran mestre català Pere Garriga en el 5è tauler, i d’un altre la de Olexiy Bilych (UKR) també amb les peces blanques enfront el gran mestre català Marc Narciso. Mal resultat pels jugadors amb més ELO, però queda clar que els seus rivals venen amb força i amb un objectiu clar, la lluita per les normes internacionals.

Per tant, com cap dels jugadors amb 3 punts ha assolit la victòria, el grup capdavanter es torna a ampliar i trobem fins a 10 jugadors empatats amb 3½ punts al davant de la classificació.

Per part Andorrana  Daniel Gómez, Felipe Porras i Josep Mª Montaveta han fet taules i per tant es troben amb 2½ punts després d’aquesta quarta ronda. En Daniel ha  tingut una molt bona posició enfront el mestre internacional Alexander Katz (USA) però no ha trobat la manera de materialitzar l’avantatge. En canvi en Felipe ha salvat una posició perduda on el seu rival no ha vist la variant guanyadora.

En Cristofer Luke que també es trobava amb 2 punts ha perdut enfront el campió de Catalunya sub14, Alexander Domene, en una partida molt complicada. El jugador del Principat ha realitzat un sacrifici de qualitat força interessant, però malgrat tot el seu jove rival ha trobat la manera de neutralitzar les amenaces per endur-se la victòria.

En David Sinfreu ha estat l’únic dels jugadors del Principat amb un punt que ha guanyat, concretament enfront el català Sergio Picatoste. Bon resultat davant un jugador amb ELO superior. D’altra banda s’ha estrenat en el caseller en Joan Moscoso que ha obtingut la victòria enfront el jugador espanyol Enrique Ramos.

Aprofitem la menció d’aquest jugador per recordar a tots els interessats que dijous a les 10:00 a la sala de joc farà una presentació dels taulers DGT Pegasus. Val la pena assistir-hi!

20220726 Rajaa Karthik (IND)

Rajaa Karthik (IND)

20220726 Ronda 4!

Ronda 4!)

20220726 Djimmy Klein (FRA)

Djimmy Klein (FRA)

20220726 Jonas Prado (ESP)

Jonas Prado (ESP)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games