Miguoel Admiraal recupera el lideratge en solitari amb 6 punts

El mestre internacional holandès Miguoel Admiraal ha recuperat el liderat d’aquest 36è Open Internacional d’Escacs d’Andorra en solitari amb 6 punts gràcies a la seva victòria d’avui combinada amb les taules en el primer tauler.

De fet ha sorprès la poca combativitat del número u del rànquing, el gran mestre Sergey Fedorchuk, que amb les peces blanques s’ha conformat amb unes ràpides taules enfront el també gran mestre Christopher Repka (SVK). Les negres han plantejat la variant Najdorf de la Siciliana i el jugador ucraïnès sembla que no ha quedat gaire satisfet amb el resultat de l’obertura, motiu pel que ha preferit fer taules abans d’arriscar per aconseguir el punt.

010 Axel Smith (SWE)

GM Axel Smith (SWE)

065 Elena Partac (MDA)

WGM Elena Partac (MDA)

122 Serni Ribera (AND)

Serni Ribera (AND)

Aquest fet l’ha aprofitat l’holandès Miguoel Admiraal que amb les peces negres ha guanyat amb autoritat el gran mestre alemany Vitaly Kunin. Les blanques han realitzat un esquema «Anti-Merano» amb una estructura que recordava una Francesa, variant del avanç, invertida on mitjançant l’avanç g4 per realitzar l’enroc llarg semblava que tindrien una forta iniciativa.

Però el cert és que la posició s’ha girat ràpidament i han estat les negres les que han aprofitat les debilitats del flanc de rei per realitzar un sacrifici de cavall a f2 que a obligat al rei blanc quedar-se al centre del tauler i patir l’assetjament de les peces rivals. Finalment les negres han rematat amb elegància la partida, sacrifici de dama inclòs, per endur-se una victòria molt important de cara a les rondes finals.

Amb 5½ punts, en el grup perseguidor, trobem fins a 8 jugadors. Apart de Fedorchuk (UKR) i Repka (SVK), s’han afegit aquells que avui han pogut sumar una nova victòria.

D’una banda el gran mestre espanyol Gabriel del Rio al guanyar al seu compatriota, el Mestre FIDE Alejandro Barbero. Amb les peces negres ha realitzat un esquema irregular, una Defesa Caro-Pirc que li ha donat els fruits desitjats ja que el seu rival s’ha precipitat al llençar l’atac en el flanc de rei. Les negres han obtingut un contrajoc central que els ha permès acabar amb guanys materials.

El campió del 2017, el mestre internacional espanyol Manuel Pena, és un altre jugador que s’ha afegit al grup perseguidor ja que amb les peces blanques no ha desaprofitat l’ocasió i ha guanyat al mestre FIDE Antonio Rupérez (ESP) i presenta així les seves cartes dins la recta final.

El número dos del torneig, el gran mestre francès Maxime Lagarde ha superat al gran mestre català Marc Narciso i serà un dels jugadors a tenir en compte degut al seu nivell.

Completen el grup el jove mestre internacional Joshua Daniel Ruiz (COL) que ha guanyat amb les peces blanques Martin Nayhebaver (SVK), Julen Arizmendi (ESP) que s’ha imposat al gran mestre rus Sergei Beshukov i el gran mestre Adrien Demuth (FRA) que ha superat al jugador local Robert Alomà.

La vuitena ronda, demà a les 15:30 hores, creuarà tots aquests jugadors i, quan només queden dues partides per disputar, els resultats poden començar a determinar els candidats per ocupar el podi.

En Robert Alomà, malgrat la derrota, continua sent el jugador del Principat amb més punts, concretament amb 4½. A continuació Raül Garcia amb 4 gràcies a la victòria d’avui. Amb 3½ Josep Mª Ribera que també ha pogut sumar una nova victòria. A continuació, amb 3, Serni Ribera, Marc Martínez i Manuel Cabarcos. Amb 2½ Valentí Riba i amb 2 Joan Moscoso i Ariadna de la Riva.

20180727_Andorra open R07_06

Vista dels primers taulers...

20180727_Andorra open R07_10

Vista de la sala de joc...

20180727_Andorra open R07_03

Vista de la sala de joc...

20180727_Andorra open R07_02

Vista de la sala de joc...

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games