Lagarde i Admiraal al capdavant amb 6½ a falta de la darrera ronda

Desprès dels resultats d’aquesta vuitena ronda dos jugadors lideren aquesta 36ena edició del torneig, el gran mestre francès Maxime Lagarde i el mestre internacional holandès Miguoel Admiraal.

A l’inici de la ronda els jugador holandès, que jugava amb les peces negres enfront el gran mestre espanyol Gabriel del Rio, tenia a les seves mans la possibilitat d’aconseguir una nova victòria i així augmentar la distància respecte als seus perseguidors. La tasca, però, no era senzilla, ja que el seu rival és un reconegut i experimentat jugador que també volia la victòria per mantenir opcions d’entrar al podi.

Finalment, taules, un resultat que segurament deixa més satisfet Admiraal que així pot mantenir-se al capdavant de la classificació. La partida ha estat força complicada. Amb una defensa Cambridge-Springs, les negres han arribat al mig joc amb una bona posició, deixant a les blanques amb el peó aïllat de d4 i un bon control de la casella d5.

El jugador espanyol, veient que els finals no li resultaven favorables, ha sacrificat un cavall a canvi de deixar al rei exposat i dos peons per la peça. Gràcies a la força del seu alfil i les xarxes de mat envers el rei rival amb les seves torres, ha obtingut una compensació suficient per taules, resultat final de la partida.

Julia Alboredo & Thauane Ferreira Medeiros (BRA)

Julia Alboredo & Thauane Ferreira Medeiros (BRA)

103 Louis Pignatato (FRA)

Louis Pignataro (FRA)

004 Alexander Shabalov (USA)

GM Alexander Shabalov (USA)

Entre els jugadors perseguidors amb 5½ l’únic que ha estat capaç d’assolir la victòria i per tant atrapar Admiraal al capdavant de la classificació ha estat el número dos del rànquing, el francès Maxime Lagarde. El seu rival, el mestre internacional colombià Joshua Daniel Ruiz ha plantejat la Defensa Francesa, jugant-se una coneguda variant de la Tarrash.

Gràcies al seu fort cavall a e5 les blanques han pogut progressar en el flanc de rei, amb un atac directe sobre l’enroc rival. Les negres han reaccionat tard i mitjançant un sacrifici de peça les blanques han obert les diagonals necessàries perquè l’atac de mat acabés resultant decisiu.

Demà, a la darrera ronda que començarà a les 9:30 aquests dos jugadors sortiran amb mig punt d’avantatge respecte els perseguidors. Però aquest avantatge és escàs ja que com ja s’han enfrontat (a la ronda cinc amb el resultat de taules), s’hauran de veure amb rivals amb mig punt menys, amb 6 punts, que necessitaran la victòria si volen acabar entre les primeres places.

Amb 6 punts el grup és realment ampli i està format per deu jugadors. Apart de Gabriel del Rio (ESP) que ha fet les taules comentades abans, trobem Sergey Fedorchuk (UKR) i Julen Arizmendi (ESP) degut a les taules entre ells d’avui en una partida on l’ucraïnès ha defensat una bona estona una posició molt incòmoda.

També Adrien Demuth (FRA) i Christopher Repka (SVK) que també han fet taules en una partida que s’ha mantingut en tot moment molt igualada i que cap dels dos jugadors ha sabut desequilibrar.

S’ha afegit al grup gràcies a la seva victòria d’avui Evgeny Postny (ISR) que ha guanyat en una bona partida posicional amb molts detalls tàctics al campió de la darrera edició, l’espanyol Manuel Pena que es despenja de les posicions capdavanteres sense opcions de revalidar el títol.

També els mestres internacionals Alfonso Jerez (ESP) i Quentin Loiseau (FRA) superant a rivals en teoria inferiors però que han presentat molt lluita.

Un dels darrers en afegir-se al grup de 6 punts ha estat el mestre internacional català Jordi Fluvià (ESP) que desprès de cinc hores de joc ha superat al mestre català Jordi Serra en una partida on la iniciativa sempre ha estat del costat del jugador de les peces negres però que s’ha acabat decidint en un llarg final de dames on s’ha acabat imposant el peó d’avantatge.

Completa el grup la mestre internacional femenina Patricia Llaneza (ESP) que ha donat la sorpresa al vèncer amb les peces blanques al mestre internacional d’Israel Mark A. Berkovich, un jugador molt conegut a les nostres terres ja que és un habitual des de fa molts anys.

Per part andorrana dos jugadors del Principat es troben amb la mateixa puntuació, Robert Alomà i Raül Garcia, ambdós amb 5 punts. En Robert ha fet taules avui enfront el mestre FIDE Ivan Martínez (ESP), mentre que en Raül ha superat la mestre internacional femenina Natacha Benmesbah.

A continuació trobem amb 4 punts el sub16 Àlex Alcón Llosada que avui ha guanyat amb les peces blanques a Joan Guerra. Amb 3½ el seu germà Jaume Alcón Llosada que també ha aconseguit avui la victòria, Manuel Cabarcos que ha fet taules i Josep Mª Ribera que malauradament ha perdut el seu encontre. Queden amb 3 punts en Marc Martínez i en Serni Ribera que tampoc han pogut puntuar.

La ronda de demà, com ha hem comentat a les 9:30 hores, serà decisiva no només per definir les primeres places sinó també per aquells jugadors que tenen opcions d’assolir normes internacionals.

Maxime Lagarde (FRA)

GM Maxime Lagarde (FRA)

Evgeny Postny (ISR)

GM Evgeny Postny (ISR)

Julien Saada (FRA)

MF Julien Saada (FRA)

Robert Aloma (AND) 01

MI Robert Alomà (AND)

20180728_Andorra open R08_23

Vista dels primers taulers...

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games