Maxime Lagarde fa taules i manté el lideratge

El gran mestre d’Israel Arthur Kogan ha estat el primer jugador del torneig que ha pogut aturar la ratxa de victòries del gran mestre francès Maxime Lagarde, que malgrat tot pot mantenir el lideratge del torneig amb 6½, tot i que se li ha escurçat la distància envers el segon classificat, el gran mestre colombià Joshua Ruiz, únic jugador amb 6 punts.

En el primer tauler, per tant, s’ha disputat la partida de la jornada i defensant les peces negres el líder del torneig, gràcies a la confiança dels darrers resultats, ha sortit a per totes una vegada més. Davant, però, s’ha trobat amb un jugador que ha realitzat una bona partida, controlant en tot moment l’activitat del rival i aconseguint l’avantatge d’un peó en el migjoc.

Malgrat tot, les posicions de la defensa Siciliana sempre són perilloses i les blanques no han pogut materialitzar l’avantatge material, signant-se les taules en una posició igualada on cap dels dos jugadors podia progressar.

20190802_R07 (5)

Andrea Henderson (ESP)

20190802_R07 (53)

Max Orteu (ESP)

20190802_R07 (26)

WGM Elena Partac (MDA)

Amb aquest resultat Maxime Lagarde pot mantenir el lideratge del torneig i demà tindrà que posar-lo a proba una ronda més en la que s’enfrontarà amb el seu immediat perseguidor, a tant sols mig punt de distància.

Així, amb 6 punts, trobem el gran mestre Joshua Ruiz, únic jugador de 5 punts que avui ha pogut superar al seu rival, en aquest cas el mestre internacional anglès Ezra Kirk, que dit de pas, portava fins el moment una actuació força destacada.

Amb les peces negres el jugador colombià ha triat una defensa Francesa i ha sortit de l’obertura amb una posició igualada ja que el seu rival, qui ha utilitzat la variant del canvi, no ha pogut treure res especial. En les complicacions del migjoc les blanques han calculat en fals i han passat per alt una seqüència de jugades que els ha deixat en inferioritat. Un cop les negres han aconseguit avantatge han simplificat la posició per obtenir la victòria sense gaires complicacions.

Amb 5½ hi ha quatre jugadors, els grans mestres espanyols Julen Arizmendi i Marc Narciso, el mestre internacional danès Jesper Sondergaard Thybo i Arthur Kogan després de les taules amb Lagarde.

En Julen s’ha recuperat de la derrota soferta ahir guanyant al mestre internacional Mads Hansen (DEN). El cert és que avui ha tingut sort, potser la que li va faltar ahir, ja que la partida s’ha decidit en els destrets de temps quan, en una posició més o menys igualada i que venia d’un migjoc complicat, les negres s’han deixat una qualitat, motiu que els ha obligat a abandonar la partida.

Per la seva banda el gran mestre català Marc Narciso ha obtingut una molt bona victòria, amb les peces negres, enfront el número u del rànquing, el gran mestre Sergey Fedorchuk (UKR) que en aquesta edició no està tenint la seva millor actuació.

Les negres han utilitzat una de les variants de moda en la Defensa Caro-Kann, amb la immediata ruptura amb c5 contra l’avanç en lloc del desenvolupament clàssic del alfil per f5. El jugador ucraïnès ha utilitzat un pla estrany amb l’immediat avanç del peó h que buscava debilitar les caselles negres, però que ha permès el Marc guanyar temps de desenvolupament i prendre la iniciativa. A partir d’aquí ha anat incrementant l’avantatge fins endur-se una important victòria que el col·loca en la part alta de la classificació.

L’altre jugador d’aquest grup és el jove mestre internacional danès Jesper Sondergaard Thybo que precisament s’ha imposat al seu compatriota Bjorn Moller Ochsner. La partida ha estat complicada, quelcom habitual quan la defensa Índia de Rei apareix en el tauler, però dóna la sensació de que les negres no han jugat de la millor manera ja que sempre han anat a remolc. Amb un joc enèrgic les blanques han superat clarament al seu rival i han assolit una clara victòria.

Per part andorrana els mestres internacionals Jordi Fluvià i Robert Alomà són els jugadors del país amb més punts, cinc per ser exactes, després de que avui ambdós hagin assolit la victòria enfront Emma Richard (FRA) i Ricard Morros (ESP) respectivament.

Els segueixen en Daniel Gómez, que avui ha fet taules, i Raül Garcia que ha guanyat, amb 4 punts. Amb 3½ els jugadors sub16 Àlex Alcón i Josep Maria Ribera que continuen puntuant amb rivals teòricament superiors i de fet avui ambdós han signat taules. A ells s’ha afegit el sub12 Serni Ribera que ha guanyat una nova partida i es col·loca, per tant, amb el 50% dels punts.

Demà, a les 15:30, la vuitena ronda, jornada que pot resultar decisiva, en funció dels resultats, per determinar les posicions final del podi. En només dos rondes coneixerem el nom del campió d’aquesta trenta-setena edició!

20190802_R07 (41)

Primers taulers...

20190802_R07 (43)

Fernando Peralta (ARG)

20190802_R07 (37)

Vista de la sala de joc...

20190802_R07 (35)

Vista de la sala de joc...

20190802_R07 (21)

Diferents generacions amb un tauler pel mig!

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games