Maxime Lagarde continua intratable… 6 de 6!

La partida de la jornada era clarament la disputada en el primer tauler on el gran mestre francès Maxime Lagarde lluitava per aconseguir la seva sisena victòria consecutiva, en aquest cas front l’espanyol i també gran mestre Julen Arizmendi.

Les negres han plantejat la sòlida defensa Caro-Kann i les blanques han sortit de l’obertura amb un lleuger avantatge. Per buscar contra-joc Arizmendi ha sacrificat el seu peó dèbil a canvi d’activitat. La seva idea ha donat els seus fruits ja que les blanques, al no trobar un pla eficaç per progressar han decidit simplificar la posició, però tornant el peó d’avantatge.

Passats els destrets de temps la posició ha quedat més o menys igualada però la confiança en el seu joc ha fet que en Maxime continués intentant guanyar, o al menys, exprimir totes les seves possibilitats fins al final. I ho ha aconseguit! En la transició al final de torres el final, ben jugat, deu ser taules, però les negres havien d’anar amb compte i finalment han entrat en una variant que, a la llarga, ha resultat perdedora. D’aquesta manera el gran mestre francès s’anotava una nova victòria, i ja van sis!

20190801_R06 (26)

Vincent Blom (NED)

20190801_R06 (20)

GM Andrey Rychagov (RUS)

20190801_R06 (12)

Lluís Ureña (ESP)

Amb aquest resultat Maxime Lagarde manté el lideratge del torneig en solitari amb 6 punts, mantenint el punt d’avantatge respecte els seus perseguidors.

El grup perseguidor, on es troben els jugadors amb 5 punts, és molt reduït i només hi ha tres jugadors, el gran mestre l’israelià Arthur Kogan, el gran mestre colombià Joshua Ruiz i el mestre internacional anglès Ezra Kirk.

Arthur, precisament, ha estat qui ha aturat la bona ratxa del jugador local Robert Alomà a qui ha vençut avui amb les peces blanques mitjançant un pla molt interessant en el flanc de rei en una línia irregular de l’obertura quatre cavalls. En Robert ha quedat amb una posició on el rei estava molt dèbil, detall que ha aprofitat el seu rival per aconseguir teixir un atac que ha resultat decisiu.

Per la seva banda l’anglès Ezra Kirk ha guanyat al mestre internacional Migouel Admiraal (NED), campió de la passada edició i a qui se li compliquen realment les coses per poder revalidar el triomf. Amb les peces negres ha utilitzat un esquema poc conegut dins la defensa Caro-Kann i les blanques ho han aprofitat per controlar el centre i llençar un fort atac en el flanc de rei on la ruptura g5 ha resultat determinant per obrir línies d’atac contra l’enroc rival. Les negres han abandonat quan les pèrdues materials eren irreparables.

El gran mestre colombià Joshua Ruiz també ha pogut guanyar avui i per tant forma part dels jugadors amb 5 punts. Amb les peces blanques ha acabat guanyat un final de cavalls amb peó d’avantatge al mestre internacional espanyol Adrian Suárez, en una llarga partida propera a les cinc hores de joc.

Amb 4½ punts hi ha un grup molt més nombrós de jugadors, on trobem fins 14 amb la mateixa putuació. Entre ells cal esmentar el resultat d’avui de la gran mestre femenina espanyola Marta García que continua amb la seva bona ratxa i avui ha aconseguit entaular amb el gran mestre Hipólito Asís en una partida on ha hagut de jugar amb molta cura per neutralitzar la iniciativa del seu rival.

Pel que fa als jugadors del Principat, en Robert Alomà després de la derrota d’avui es queda amb 4 punts. Els mateixos que en Jordi Fluvià que no ha pogut guanyar l’espanyol Luis Laliena en una partida on tenia qualitat d’avantatge, però el seu rival un parell de peons pel canvi.

Amb 3½ en Daniel Gómez que avui tenia una partida complicada amb el jove jugador espanyol, i futur gran mestre, Lance Henderson. Tot i que ho ha intentat finalment no ha pogut puntuar.

Els següents jugadors andorrans es troben amb 3 punts, per la part mitja de la classificació. Així amb aquesta puntuació hi ha Raül Garcia, Àlex Alcón, Josep Maria Ribera i Manuel Cabarcos.

Novament, en l’apartat anècdotes, l’emparellament de la jornada ha estat capritxós. Així si a la primera ronda ja vam tenir la partida entre els germans Henderson, avui ha tocat la partida entre les germanes Vega. És una autèntica mala sort que en un torneig amb tants jugadors passin aquestes coses, però malauradament no s’hi pot fer res… A veure què passa els propers dies!

Aquesta nit tenim el sopar de «germanor» al Restaurant Mussol d’Escaldes-Engordany on hi assistiran una trentena de persones entre jugadors i acompanyants. Una bona manera de conèixer de prop l’opinió del nostre torneig en un ambient distès i amb un bon àpat a taula!

20190801_R06 (45)

Primers taulers...

20190801_R06 (15)

La partida entre les germanes Vega...

20190801_R06 (50)

Vista de la sala de joc...

20190801_R06 (32)

Vista de la sala de joc...

20190801_R06 (40)

Vista de la sala de joc...

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games