Miguoel Admiraal (NED) i Sergey Fedorchuk (UKR) comparteigen el lideratge

La cinquena ronda ha començat amb el dubte de si el mestre internacional holandès Miguoel Admiraal seria capça d’aconseguir la cinquena victòria consecutiva tal i com va fer en la passada edició l’espanyol Manuel Pena. Evidentment no era una tasca senzilla degut a que davant seu es trobava el número dos del torneig, el gran mestre Maxime Lagarde (FRA) que de ben segur lluitaria a fons per la victòria.

La partida ha estat terriblement complicada i de fet per intentar endur-se el punt el jugador francès ha sacrificat una torre confiant amb la força dels seus peons passats que amenaçaven en coronar en qualsevol moment. Al final ambdós jugadors s’han conformat amb les taules en una posició que caldria analitzar a fons per comprovar si realment les blanques podien haver-se endut la victòria.

019 Yoshua Daniel Ruiz (COL)

MI Joshua Daniel Ruiz (COL)

032 Natacha Benmesbah (FRA)

WIM Natacha Benmesbah (FRA)

034 Jordi Cuadras (ESP)

MF Jordi Cuadras (ESP)

El número u del torneig, Sergey Fedorchuk (UKR), ha pogut atrapar el jugador holandès al capdavant de la classificació gràcies a la victòria amb les peces blanques enfront el també gran mestre Axel Smith (SWE). Les blanques han utilitzat una línea força crítica i directe per combatre la variant del Drac Hiperaccelerat plantejada pel seu rival, i ha donat els fruits, ja que a canvi d’acceptar el deteriorament de l’estructura de peons de l’enroc, la iniciativa ha permès acabar amb una qualitat d’avantatge que ha transformat en victòria en el final.

Amb aquest resultat Fedorchuk i Admiraal lideren el torneig amb 4½ punts, perseguits per un nombrós grup de quinze jugadors amb 4 punts.

Curiosament llevat el jugador ucraïnès, cap altre jugador amb 3½ punts ha pogut obtenir avui el triomf, i per tant els taulers entre el 3 i el 6, ambdós inclosos, han acabat amb taules, malgrat que alguns d’ells han lluitat fins el final a la recerca del punt.

D’aquesta manera juntament amb Lagarde (FRA), els jugadors Postny (ISR), Kunin (GER), Del Rio (ESP), Repka (SVK), Arizmendi (ESP), Nayhebaver (SVK), Pena (ESP) i Narciso (ESP), es col·loquen amb 4 punts.

A continuació, amb la mateixa puntuació, tots aquells que a l’inici tenien tres punts i han assolit la victòria. És el cas de sis jugadors, concretament Adrien Demuth (FRA), i els espanyols Jordi Fluvià, Ivan Martínez, Alejandro Barbero i Antonio Rupérez.

Completa aquest grup perseguidor el primer jugador del Principat, el mestre internacional Robert Alomà que avui, amb les peces negres, ha guanyat en una bona partida la mestre internacional femenina francesa Natacha Benmesbah. Robert s’ha recuperat molt bé de la derrota a la tercera ronda amb dos victòries consecutives i així torna a les posicions capdavanteres.

Entre els resultats sorpresa de la jornada avui cal esmentar al jugador espanyol Pablo Palacios que amb les peces blanques ha estat capaç de guanyar al gran mestre americà Alexander Shabalov. Un resultat sense cap mena de dubte espectacular pels seus interessos!

Per part andorrana, desprès d’en Robert, el següent jugador millor classificat és en Raül Garcia que amb la victòria d’avui es troba amb 3 punts. Malauradament altres jugadors locals no han tingut la mateixa sort i així en Àlex Alcón es queda amb 2 punts i els germans Ribera i en Jaume Alcón amb 1½. Sí que han pogut sumar avui la segona victòria en Marc Martínez i en Joan Moscoso col·locant-se ambdós amb 2 punts.

Acabarem la crònica d’avui fent esmena a la victòria en el Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany del mestre internacional holandès Miguoel Admiraal en un torneig amb 51 jugadors inscrits. Podeu veure una crònica detallada en el següent enllaç.

Demà a la nit es realitzarà el tradicional sopar de germanor per tots aquells que estiguin interessats en el Resturant Mussol. La llista d’inscripcions i el menú es pot trobar a l’entrada de la sala de joc.

20180725_Andorra open R05_02

MI Martin Nayhebaver (SVK)

20180725_Andorra open R05_09

Vista de la sala de joc

20180725_Andorra open R05_07

La partida de la jornada, Alfonso Jerez vs Patrícia Llaneza!

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

Miguoel Admiraal (NED), campió del Torneig Festa Major d'Escaldes-Engordany

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games