Tot obert a falta de tres rondes

Comença la darrera etapa de l’Open amb la setena ronda. Els jugadors de les primeres posicions calculen les seves possibilitats i esperen un resultat que permeti puntuar per tal d’afrontar amb alguna garantia les últimes dos rondes per assolir algun premi. Així, en aquesta setena ronda, en els quatre primers taulers han fet taules sense arriscar gaire en les seves partides.

20220728 Oriol Garcia (ESP)

Oriol Garcia (ESP)

20220728 Manuel Cabarcos (AND)

Manuel Cabarcos (AND)

20220728 Jesus Buenafe (ESP)

Jesus Buenafe (ESP)

En la primera taula jugaven VS Tathanuel contra Dan Zoler, arribant al mig joc de l’obertura espanyola en el que cap dels dos jugadors ha volgut arriscar signant taules aviat. La segona taula estava composada per Arthur Kogan – Ori Kobo, signant taules aviat a la jugada 13 en una posició d’igualtat. Al tercer taulell jugaven Kristian Holm amb P, Iniyan, fent taules a la jugada 18 al mig sense gaire història en una siciliana esquema Marotzy. La quarta partida enfrontava a Martin Neugebauer contra Joseph Girel fent taules a la jugada 25 sense arriscar cap dels dos jugadors.

Altra cosa ha estat la cinquena partida que enfrontava en Pablo Almagro contra Hipòlit Asís. Certament ha estat una partida interessant de la defensa Leningrado en el que jugador de blanques entrega una torre per cavall molt aviat a h5 (després de h4), arribant a posicions en el que el negre lluita per desenvolupar-se i el blanc per conservar la iniciativa. La partida ha finalitzat amb taules després d’una partida lluitada i amb molta tàctica al mig joc.

Respecte els jugadors andorrans en Felipe Porras ha tingut una partida tàctica en la que semblava que no estava mai pitjor i que la seva posició es justificava mitjançant el càlcul. Malauradament, el seu rival s’ha imposat en una llarga partida.

En Daniel Gómez ha guanyat a un rival inferior en el que inicialment ha quedat millor i posteriorment ha incrementat la seva ventatja fins guanyar la seva partida.

En Joan Moscoso ha estat una partida complicada en el que ha quedat pitjor inicialment. No obstant ha pogut assolir el punt amb una errada del rival que ha aprofitat. L’Àlex Alcon ha guanyat una posició d’enrocs oposats en el que la tàctica ha estat el principal cavall de batalla, finalment s’ha pogut endur el punt.

Franklin Henderson i Jaume Alcón també han guanyat les seves arribant als dos punts i mig. Destacar les taules que ha fet en Manel Barrangan.

Demà és la setena ronda on s’encara la recta final i s’esperen partides més lluitades que les de la ronda d’avui.

Hem de destacar l’inici de les Olimpíades a Chennai (India) a partir de les 11:30h hora local d’Andorra, en el que els nostres jugadors s’enfrontarà contra Guyana pel que respecta a l’equip masculí i la república Txeca l’equip femení.

20220728 Ulysse Bottazzi (FRA)

Ulysse Bottazzi (FRA)

20220728 Lucas Duda (ENG)

Lucas Duda (ENG)

20220728 Manuel Garcia-Blazquez (ESP)

Manuel Garcia-Blazquez (ESP)

20220728 Pablo Glavina (ESP)

Pablo Glavina (ESP)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games