Fedorchuk, Admiraal i Repka al capdavant amb 5 punts

La partida disputada en el primer tauler entre el mestre internacional Miguoel Admiraal (NED) i el gran mestre Sergey Fedorchuk (UKR) ha acabat en taules i per tant cap dels dos jugadors ha pogut destacar-se al capdavant de la classificació en solitari. La partida ha estat més aviat sosa. El jugador holandès ha utilitzat l’obertura Trompovsky i ha cedit la parella d’alfils a canvi de controlar el centre. En una posició igualada, quan hi havia molt mig joc per endavant, ambdós jugadors han signat les taules.

Amb aquest resultat ambdós jugadors es queden al capdavant de la classificació amb 5 punts sobre les 6 partides jugades fins el moment. Aquest detall podia estar aprofitat per alguns dels jugadors amb 4 punts els quals, gràcies a la seva victòria, podien atrapar als líders del torneig.

091 Ulysse Bottazzi (FRA)

Ulysse Bottazzi (FRA)

001 Sergey Fedorchuk (UKR)

GM Sergey Fedorchuk (UKR)

016 Robert Aloma (AND)

MI Robert Alomà (AND)

Malgrat que molts ho han intentat el cert és que finalment la igualtat ha estat la clau en la majoria de partides en els taulers perseguidors i només el gran mestre Christopher Repka (SVK) ha estat capaç d’endur-se la victòria i de fet de manera molt ràpida ja que ha obtingut el punt davant el mestre FIDE català Ivan Martínez en aprofitar un sacrifici de peó erroni d’aquest tot just sortint de l’obertura.

La resta de partides de la part alta, fruit de la igualtat entre els jugadors, han acabat en taules i per tant tres jugadors es queden al capdavant de la classificació amb 5 punts, mentre que s’amplia considerablement el grup perseguidor amb 4½ per encarar la recta final del torneig, ja que habitualment en el sistema suïs, les tres darreres rondes resulten decisives. Fins a setze jugadors es troben, per tant, dins d’aquest grup de puntuació.

Una de les partides més complexes i que ha acabat després de gairebé cinc hores de joc és la que enfrontava el mestre internacional Martin Nayhebaver (SVK) amb les peces blanques davant el gran mestre Vitaly Kunin (GER). El jugador eslovac, tenia molt bones possibilitats de victòria, però el cert és que les negres s’han defensat amb molta cura per acabar signant les taules en un final on ja no quedava material suficient per la victòria.

Per part andorrana el mestre internacional Robert Alomà continua sent el millor jugador local amb 4½ desprès de les taules d’avui, amb les peces blanques, enfront el gran mestre Julen Arizmendi (ESP). Semblava que les blanques tenien un lleuger avantatge gràcies a l’estructura rival, típica de la Defensa Francesa (peons a e6/d5), però l’activitat de les peces negres compensava aquest fet i finalment s’han signat les taules.

Amb tres punts trobem en Raül Garcia que avui ha perdut amb les peces negres contra el mestre internacional francès Quentin Loiseau. Els mateixos punts du el sub16 Àlex Alcón Llosada després de que avui guanyés una bona partida a un rival teòricament superior, l’espanyol Juan Juárez.

Amb 2½ en Josep Mª Ribera gràcies a la victòria davant el seu company Joan Moscoso que es queda amb 2 punts. També amb 2½ el sub12 Jaume Alcón Llosada que ha superat al jugador italià Filippo Ferrante i Manuel Cabarcos que ha fet taules amb el jugador espanyol Gonzalo Tormo.

Amb dos punts, com en Joan Moscoso, trobem en Marc Martínez que ha desaprofitat avantatge en un final de torres amb una greu errada que li ha costat el punt. En Serni Ribera està amb la mateixa puntuació després de les taules d’avui.

Ens acomiadem d’aquesta crònica per anar al sopar d’aquesta nit al Restaurant Mussol d’Escaldes-Engordany on ben segur que els jugadors inscrits gaudiran d’un bon àpat i es podrà parlar de manera més distesa sobre aquest esport que ens uneix a tots!

20180726_Andorra open R06_06

MI Miguoel Admiraal (NED)

20180726_Andorra open R06_10

MF Christopher Shen (USA)

20180726_Andorra open R06_14

Primers taulers!

20180726_Andorra open R06_13

Primers taulers

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games