Poc després de les 16:00 hores, amb la benvinguda de la Molt Il·lustre Ministre de Joventut Cultura i Esports, la Sra. Olga Gelabert Fàbrega ha donat inici la 35ena edició de l’Obert Internacional d’Escacs d’Andorra a l’Hotel Panorama d’Escaldes-Engordany.

La present edició ha millorat la quantitat d’inscripció en més de 20 jugadors respecte la darrera, arribant fins la xifra de 152 jugadors amb representació de vint països diferents. Tanmateix el torneig s’ha endurit considerablement ja que també ha augmentat la participació dels jugadors titulats, i per tant, la part mitja de la taula és més forta que en edicions anteriors.

Entre els jugadors forans, el grup més nombrós és el d’espanyols, amb una nodrida representació on hi ha jugadors de tots els nivells, grans mestres, mestres internacionals, jugadors amateurs i jugadors amb molt projecció, com és el cas del vigent campió d’Espanya sub12 (fa tant sols una setmana!), en Ciro Revaliente.

Desprès destaca enormement la presència de 16 jugadors d’Israel i 15 de la Índia. Una representació lleugerament inferior a la francesa i l’andorrana, ambdues amb 17 jugadors.

Pel que fa als representants més exòtics, citar participants d’Hong Kong, Tailàndia o Sri Lanka.

La primera ronda acostuma a ser un tràmit pels jugadors teòricament més experimentats, però el cert, és que la ronda ha finalitzat prop de les 21:00 hores i no tots els favorits han aconseguit el triomf final.

El jove mestre internacional israelià s’ha vist sorprès pel seu rival a la taula set, perdent la seva partida enfront el jugador espanyol José Ramón Correas. Sense cap mena de dubte ha estat la sorpresa de la jornada.

Els altres resultats destacats han estat els diversos jugadors que han fet taules davant rivals teòricament superiors. Així ha estat, doncs, el cas de l’espanyol Andrés Varela, puntuant davant el número quatre del rànquing, el gran mestre francès Jean-Marc Degraeve. També ha empatat la seva partida la jugadora d’Israel Nadejda Reprun amb el seu compatriota i mestre internacional Ori Kobo.

Els mestres internacionals francesos Pierre Barbot i Quentin Loiseau, ambdós conduint les peces negres, no han pogut superar als seus teòricament inferiors rivals (més de 500 punts ELO de diferència en cadascuna de les partides), els jugadors espanyols J. Enric Ferre i Francesc Cordomi.

Demà, a les 10:00 hores es celebrarà el Gran Prix d’Andorra, torneig de partides ràpides organitzat pel Centre d’Escacs d’Andorra la Vella, amb el patrocini del Banc de Sabadell d’Andorra i l’honorable Comú d’Andorra la Vella. Les partides es disputaran a la Sala Àgora (al costat del Servei de Circulació a la plaça Lídia Armengol). El torneig comptarà amb la participació d’una setantena de jugadors, molts d’ells jugadors del Open i entre ells un bon grapat de jugadors titulats.

A les 16:00 hores, a l’hotel Panorama, es disputarà la segona ronda de l’Open internacional.

20170722 Ronda 01

20170722 Ronda 01

20170722 Ronda 01

20170722 Ronda 01

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games