Olexiy Bilych i Andrey Sumets al capdavant amb 5½ punts

En aquesta sisena ronda s’ha produït la mateixa situació que ahir. En el primer tauler la partida entre Yevgeniy Roshka (URK) i Platon Galperin (SWE) no ha tingut gaire història i una repetició de jugades a l’obertura ha fet que la partida acabés amb taules, deixant els dos jugadors amb 5 punts a l’espera dels resultats dels taulers 2 i 3.

L’anècdota de la jornada s’ha donat, però en el quart tauler on el gran mestre Allan Stig Rasmussen no s’ha presentat a jugar després dels trenta minuts de marge que es dóna als jugadors un cop s’inicia la ronda a les 16:00 hores. El seu rival, el gran mestre espanyol Josep Manuel López ha guanyat per tant la partida per incompareixença. Sembla ser que el motiu ha estat que el jugador danès ha aprofitat el matí per fer una excursió a la muntanya i s’ha perdut. En l’intent de retrobar el camí encara s’ha complicat més i això ha provocat que acabés retornant molt tard i no li donés temps de ser present a la partida. S’ha disculpat amb l’organització i el jugador rival davant l’infortuni, però afortunadament no hem hagut de lamentar res més que un retard.

20230727_Andorra open R06 (10)

Thierry Brochet (FRA)

Alba de Lomas (ESP)

Alba de Lomas (ESP)

20230727_Andorra open R06 (9)

Dion Krivenko (EST)

El primer jugador en aprofitar les taules i per tant posar-se al capdavant de la classificació ha estat el mestre FIDE Olexiy Bilych que amb les peces blanques ha guanyat el gran mestre colombià Jaime Cuartas amb relativa facilitat. Les negres han iniciat massa ràpid el seu pla de joc en el flanc de dama i amb les peces blanques el jugador ucraïnès ho ha aprofitat per sacrificar una peça sobre l’enroc per obtenir a canvi tres peons i una forta iniciativa. Potser Cuartas podia haver complicat més les coses però a partir d’aquest moment les blanques han controlat en tot moment la partida per acabar obtenint el punt i el lideratge amb 5½.

Molt bon resultat d’Olexiy que és el segon gran mestre que guanya de manera consecutiva i per tant va molt ben encaminat per assolir una norma, bé de MI com de GM.

El seu compatriota Andrey Sumets és l’altre jugador amb qui compartirà el lideratge després de la sisena ronda, ambdós amb 5½. Andrey ha superat amb les peces blanques el mestre internacional alemany Nikolas Lubbe. Amb la sempre interessant obertura Catalana ha obtingut una perillosa iniciativa i amb jugades concretes ha posat molta pressió a la posició negra. En les complicacions Lubbe no ha estat encertat i les blanques han trobat la manera de simplificar cap a un final guanyat on el peó a ha resultat decisiu.

Ara per ara els jugadors ucraïnesos estan dominant el torneig i encaren les tres darreres rondes amb molt bones possibilitats d’acabar obtenint el triomf final o les places del podi a no ser que alguns dels perseguidors els aconsegueixin frenar a la ronda de demà.

Amb 5 punts un grup format per només quatre jugadors. Els mencionats Roshka (UKR), Galperin (SWE), López (ESP) i el mestre FIDE Tom Decuigniere (FRA) que avui ha donat la sorpresa al guanyar amb les peces negres al gran mestre cubà Elier Miranda. El jugador francès ha aprofitat molt bé les possibilitats tàctiques de la seva posició en el mig-joc on un peó passat a c era un mal de cap pel seu rival. Al final aquest peó ha distret les peces de la defensa per guanyar la partida amb un atac directe al rei aprofitant la debilitat de la primera fila.

A continuació el grup de jugadors amb 4½ ja és molt més ampli i entre ells trobem el número u del torneig, el noruec Johan-Sebastian Christiansen que avui s’ha recuperat de la derrota d’ahir.

Pel que fa als jugadors andorrans, bon resultat del mestre FIDE Daniel Gómez que amb les peces blanques ha fet taules davant el mestre internacional Gerard Ayats. Així en Daniel es queda amb 3½ punts. Josep Mª Ribera també ha signat taules i per tant obté 3½ punts, però ha patit de valent amb el jugador català Nel Pla per acabar salvant les taules en un final inferior.

Pels altres jugadors del país que es trobaven amb 3 punts no ha estat una bona jornada. Així, Cristofer Luke i Raül Garcia han perdut les seves respectives partides. En Serni Ribera tampoc ha pogut amb el CM suec Andreas Persson i ha arribat a un final inferior que el seu rival ha sabut transformar en victòria. Per la seva banda Marc Martínez ha fet taules i es col·loca en el mateix grup d’andorrans amb 3 punts.

Per acabar us deixem amb les entrevistes realitzades per Andorra televisió i que podeu consultar també a la seva pàgina web!

 

20230727_Andorra open R06 (20)

Yevgeniy Roshka (UKR) vs Platon Galperin (SWE)

20230727_Andorra open R06 (32)

Sala de joc

20230727_Andorra open R06 (46)

Olexiy Bilych (UKR) vs Jaime Cuartas (COL)

20230727_Andorra open R06 (26)

Matt Henderson (AND) vs Boni Pérez (AND)

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games