Les taules entre Sumets i Bilych els permet seguir al capdavant de la classificació.

La partida del primer tauler entre els dos líders, Olexiy Bilych i Andrey Sumets ha finalitzat en taules després d’unes tres hores de joc. D’aquesta manera cap jugador es destaca en solitari al capdavant de la classificació i, un cop disputada la setena ronda, el lideratge el continuen compartint els mateixos jugadors empatats amb 6 punts gràcies a que les partides dels següents taulers també han finalitzat amb taules.

El gran mestre Andrey Sumets que defensava les peces negres ha obtingut una bona posició en el mig joc i semblava que podria pressionar al seu compatriota i jove rival. Aquest, per la seva banda, sabent que la seva posició era delicada ha trobat la manera de provocar els canvis de peces per acabar igualant la posició, moment en el que s’han signat les taules. Dóna la impressió que l’experimentat gran mestre ha passat per alt una bona opció de posar molts problemes i per tant lluitar per la victòria.

Valeria Dotan (ISR)

Valeria Dotan (ISR)

20230728_AndorraOpen R07 (15)

Allan Stig Rasmussen (DEN)

Mads Vestby-Ellingsen (NOR)

Mads Vestby-Ellingsen (NOR)

El grup perseguidor s’ha ampliat considerablement i 6 jugadors es troben empatats amb 5½ punts, fruit de les taules en el segon i tercer tauler juntament amb algunes victòries dels jugadors que es trobaven amb 4½ a l’inici de la ronda.

L’enfrontament de la taula dos entre Galperin (SWE) i López (ESP) ha estat el menys interessant entre les partides de la part alta. Semblava que el jugador suec, amb les peces blanques i la decisió d’escollir l’enroc llarg com a espai segur pel seu rei jugaria de manera més alegre i ambiciosa, però el cert és que desprès de trencar al centre i obrir la columna d s’ha conformat amb la repetició de jugades, decisió encertada perquè la posició no donava per més.

En el tercer tauler la lluita entre Tom Decuigniere (FRA) i Yevgeniy Roshka (UKR) ha estat molt més aferrissada i en diferents moments de la partida els dos jugadors han tingut opcions. Finalment les taules són segurament el resultat més just ja que cap dels dos ha estat capaç de desequilibrar la partida clarament cap el seu costat.

Entre els taulers 4 i 9 no totes les partides s’han decidit, però els jugadors que han pogut guanyar passen a formar part del grup perseguidor amb 5½. En primer lloc el gran mestre Jaime Cuartas ha guanyat amb les peces blanques al gran mestre Arthur Kogan. El jugador colombià ha triat una variant irregular per combatre la Defensa Siciliana plantejada pel seu rival i s’ha arribat al mig-joc amb una posició estratègicament complicada. Aparentment les negres tenien pressió sobre l’enroc del rival, però el cert és que el contra-joc de les blanques per la columna a, més el domini central de les caselles blanques han permès neutralitzar les amenaces i acabar promocionant el peó c que ha resultat decisiu. Amb aquesta victòria Cuartas es recupera de la derrota d’ahir i retorna a posicions capdavanteres.

El darrer jugador amb 5½ és el mestre internacional Nikolas Lubbe (GER) al vèncer Mads Vestby-Ellingsen (NOR) en una partida on ha sabut aprofitar molt bé un lleuger avantatge gràcies al peó aïllat del rival. El jugador alemany ha sabut canviar les peces necessàries per incrementar l’avantatge i ha superat clarament al seu rival.

Amb 5 punts trobem alguns dels caps de sèrie com el número 1, Johan-Sebastian Christiansen (NOR) i el número 3, Allan Stig Rasmussen (DEN) que encara poden dir la seva en les dues rondes que ens falten.

Per part andorrana el millor jugador després de la setena ronda és en Serni Ribera que amb les peces negres ha guanyat l’espanyol Teodor Dan i es troba amb 4 punts a la classificació. El jugador del GEVA-CEA Sergi Pham és l’altre que està amb la mateixa puntuació.

En Daniel Gómez ha perdut la partida que l’enfrontava a la gran mestre femenina Melanie Lubbe i per tant es queda amb 3½, els mateixos que Raül Garcia que ha fet taules davant la mestre FIDE femenina d’Israel Valeria Dotan. Josep Mª Montraveta i Àlex Alcón també estan amb 3½ gràcies a les seves victòries amb les peces blanques.

 

20230728_AndorraOpen R07 (7)

Olexiy Bilych (UKR) vs Andrey Sumets (UKR)

Andreas Persson (SWE)

Andreas Persson (SWE)

20230728_AndorraOpen R07 (10)

Omar Almeida (CUB) vs Benjamin Defromont (FRA)

20230728_AndorraOpen R07 (31)

Sala de joc

chess-results

Emparellaments | Pairings

Live Games

Partides en directe | Live Games

Flickr

Galeria de fotos | Photo Gallery

Partides PGN

Descarrega les partides | Download the games