3 jugadors amb 4 punts, els GM Evgeny Romanov (MKD) i Josep M. López (ESP) juntament amb el IM Kirk Ghazarian (USA)

Aquesta quarta ronda ha començat amb el sorteig dels premis econòmics de ChessDrop. Concretament s’han sortejat dos premis econòmics, de 250 € cada un, entre tots aquells que haguessin compartit les seves partides del torneig utilitzant la web de ChessDrop i compartint-les amb el hashtag #andorraopen2024.

El sorteig contava amb 48 entrades i els afortunats, a través d’una web online, han estat el número 5 i el número 36 que corresponien a la jugadora Ariadna de la Riva (AND) i el gran mestre Romain Edouard (FRA) que ben segur han començat la partida força contents!

Tot just acabar el sorteig i abans de començar la ronda s’ha recordat que demà dimecres a les 22:00 hores es celebrarà a la sala de joc de l’Hotel Panorama, el tradicional Campionat de Festa Major d’Escaldes-Engordany. Les inscripcions es poden fer presencials o mitjançant el formulari web publicat a escacsandorra.com.

20240723 Andorra Open R04 - Elm Catalan Monteagudo (ESP)

Elm Catalan Monteagudo (ESP)

20240723 Andorra Open R04 - WFM Rebeca Jimenez Fernandez

WFM Rebeca Jimenez Fernandez

20240723 Andorra Open R04 - FM Alex Villa Tornero (ESP)

FM Alex Villa Tornero (ESP)

En aquesta jornada l’atenció s’ha centrat en els primers taulers ja que en funció dels resultats es podria donar un grup molt reduït de jugadors amb 4 victòries o fins i tot, un líder en solitari.

El primer en assolir aquesta fita ha estat el mestre internacional Kirk Ghazarian (USA) que amb les peces blanques ha guanyat al gran mestre Romain Edouard (FRA). El jugador americà ha plantejat una Obertura Catalana i després d’un canvi de peces massiu en el mig joc ha arribat a una posició amb una lleugera però estable avantatge amb només dues torres i un alfil per cada jugador. El jugador francès no ha encertat amb el millor pla defensiu i ha vist com el seu rival incrementava la pressió fins arribar a un final amb dues torres per jugador on les negres estaven totalment lligades a la seva debilitat i sens contrajoc. Bona partida posicional del jove Ghazarian que es convertia així en el primer líder del torneig.

Hem hagut d’esperar gairebé 5 hores perquè un altre jugador arribés als quatre punts. És el temps que ha necessitat el gran mestre de Macedònia Evgeny Romanov per doblegar la resistència del mestre internacional català Pere Garriga a la partida disputada en el primer tauler. Les negres han plantejat una línia secundària per oposar la variant Rossolimo plantejada per Romanov i el cert és que han acabat obtenint una posició molt prometedora en el mig joc. Les blanques han optat per sacrificar un peó a canvi d’iniciativa i la idea els ha estat favorable ja que les imprecisions del jugador català l’han acabat condemnant fins perdre la partida.

El darrer jugador en obtenir els 4 punts ha estat el gran mestre espanyol Josep Manuel López que s’ha imposat, passades les 5 hores, al seu compatriota el gran mestre Julen Arizmendi. López ha plantejat la sòlida defensa Caro-Kann amb una partida lenta amb moltes maniobres. Les blanques han arribat al mig joc amb avantatge, però no era fàcil trobar la millor col·locació per les seves peces. López ha sabut aprofitar la seva oportunitat arribant a un final avantatjós on ha obtingut la victòria gràcies a les errades de les blanques.

Així acabem la ronda amb tres jugadors al capdavant amb 4 punts i per tant demà hi haurà opcions de que algun d’ells pugui liderar el torneig en solitari.

Amb 3½ els grans mestres Omar Almeida (CUB) i Arthur Kogan (ISR) després de les seves taules en el quart tauler. Amb la mateixa puntuació trobem el gran mestre Jaime Cuartas (COL) que ha guanyat amb les peces negres el mestre internacional Julian Martin (GER) i el jove mestre internacional Guy Levin (ISR) que ha obtingut la victòria enfront el mestre FIDE Panagiotis Hristodoulou. També el mestre internacional Robert Baski (GER) que tenia tres punts i ha signat l’empat amb el gran mestre Aleksandr Shimanov.

En el grup de jugadors amb 2½ han hagut moltes taules i destaquen les assolides pel mestre FIDE català Llàtzer Bru que amb les peces negres ha estat capaç de neutralitzar el número u, el gran mestre xilè Cristòbal Henríquez.

Pel que fa als jugadors del Principat trobem el CM Josep Mª Ribera i el mestre FIDE Daniel Gómez amb 3 punts gràcies als seus triomfs d’avui. Amb 2½ els mestres FIDE Serni Ribera i Raül Garcia juntament amb Manuel cabarcos que ha obtingut un excel·lent resultat al guanyar la mestre internacional femenina francesa Cecile Haissernot i Marc González al superar l’holandès Erik Middelkoop.

Per acabar la crònica us recordem una vegada més que podeu participar al següent sorteig de ChessDrop que es farà abans de començar la setena ronda. Poden participar totes les partides de l’open jugades fins la sisena ronda vos i que s’hagin compartit amb el hashtag #andorraopen2024. Animeu-vos i molta sort!

20240723 Andorra Open R04 - Evgeny Romanov (MKD) vs Pere Garriga (ESP)

Evgeny Romanov (MKD) vs Pere Garriga (ESP)

20240723 Andorra Open R04 - Ariadna de la Riva (AND) - Price ChessDrop

Ariadna de la Riva (AND) - Price ChessDrop

20240723 Andorra Open R04 - GM Romain Edouard (FRA) - Price ChessDrop

GM Romain Edouard (FRA) - Price ChessDrop

20240723 Andorra Open R04 - Riyanna Mueller (GER)

Riyanna Mueller (GER)

20240723 Andorra Open R04 - Krishnan Sudharsan (DEN)

Krishnan Sudharsan (DEN)

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Photo Gallery

PGN

Games PGN

Newletters

Newletters