Comença el 40è open, edició marcada pel FIDE 100 Guinness World Record

Poc després de les 16:00 hores, un cop donada la benvinguda als participants per part del Sr. Xavier Miquel, director de l’Hotel Panorama, el Sr. Joan A. Obregon, director del torneig i la Sra. Alexandra Muratet, àrbitre principal del torneig, ha donat inici la quarantena edició de l’Obert Internacional d’Escacs d’Andorra.

Enguany el torneig, amb la participació final de 148 jugadors amb representació de 30 països, ha emplenat les instal·lacions de l’Hotel Panorama, seu del torneig que en aquesta edició ha presentat vàries novetats respecte edicions anteriors.

Abans, però, de parlar de les novetats, cal parlar de l’intent per part de la FIDE d’assolir el  «Guinness World Record» de partides jugades amb 24 hores. Dins del 100 aniversari de la Federació Internacional, i aprofitant que avui, 20 de juliol, és el dia dels escacs, s’han proposat una fita complicada a la que esperen arribar. Les partides de obert d’Andorra disputades en aquesta primera ronda compatibilitzen dins del còmput global on s’inclouen tant les partides OTB (Over the Board) dels torneigs registrats prèviament així com les que es disputin en les plataformes on-line.

Esperem que la iniciativa acabi en èxit i que d’aquesta manera el nostre país hagi pogut estar dins de la llista d’esdeveniments que ajudin a assolir el repte plantejat!

20240720 Andorra Open R01

Thakur, Aarit (IND)

20240720 Andorra Open R01

Henriquez, Cristobal (CHI)

20240720 Andorra Open R01

Ouellet, Maili-Jade (CAN)

Doncs un cop feta aquesta introducció passarem a les novetats d’aquesta edició. La primera és el nombre de taulers de retransmissió on-line. Gràcies  als acords amb altres organitzadors s’ha pogut ampliar de 6 a 20 taulers, augmentant així la difusió de l’esdeveniment en directe i per tant augmentant el nombre de seguidors que poden veure en directe les partides arreu del món.

Les partides es poden seguir a través de tres plataformes online, chess.com, lichess.org i chessbase. Entre les tres sumen milions d’usuaris així que esperem que la difusió d’Andorra sigui molt més àmplia que en edicions anteriors i tanmateix que serveixi per donar a conèixer el nostre petit país entre la comunitat escaquista.

A més a més, aprofitant la disposició dels 20 taulers, l’organització ha assignat dos fixes per dues streamers que, a l’hora que juguen, emeten les seves partides en directe a través de chess.com i els seus canals de twitch. Així tenim la WCM Katharina Reinecke (GER) i Hannah Sayce (AUS) a les que podeu seguir en directe si voleu veure la sala de joc i les seves partides.

Continuem amb les novetats… Heu sentit parlar de ChessDrop? Doncs ja us podeu anar informant si voleu guanyar algun dels 4 premis de 250€ que es lliuraran als jugadors de l’open d’Andorra que utilitzin aquesta web per introduir les seves partides i les comparteixin pels seus comptes personals de X (vaja, l’antic twitter!).

Podeu consultar totes les bases i requisits a la web de ChessDrop i ja us anirem informant dels guanyadors dels premis!

Pel que fa als resultats de la primera ronda, com és habitual, no hi ha gaires coses a destacar degut a que la diferència d’ELO entre els jugadors, era força gran perquè en un principi els «favorits» es poguessin endur la victòria.

En  qualsevol cas això no ha estat senzill per molts jugadors, que han trobat més resistència de la que en un principi esperaven. Un clar exemple ha estat el primer tauler on el número u del rànquing, el vigent campió Iberoamericà, el gran mestre Cristòbal Henríquez (CHI) ha aconseguit el punt un cop passades les 5 hores de joc.

Els resultats més destacats pel que fa a les sorpreses han estat en els taulers 27, 28 i 36 on els favorits, WGM Maili-Jade Ouellet, Alexander Domene, Sergi Romero i  Jordi Serra, on les partides han acabat en taules.

Acomiadem la crònica recordant que demà a les 10:00 hores es celebrarà, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el Gran Prix d’Andorra blitz que tindrà una durada aproximada de tres hores i on, com cada any, es pot veure els jugadors amb partides a ritme ràpid de 3+2 on, a més, hi ha autèntics especialistes!

 

20240720 Andorra Open R01

Joan A. Obregon en directe a la retransmissió FIDE

20240720 Andorra Open R01

Flores Ordaz, Jorge de Jesus (MEX)

20240720 Andorra Open R01

Brochet, Thierry (FRA)

20240720 Andorra Open R01

Brochet, Thierry (FRA)

Results

Pairings

Live Games

Live Games

Flickr

Photo Gallery

PGN

Games PGN

Newletters

Newletters